Piaci körkép: a Rajna kiszáradása akaszthatja meg a német ipart

● A DE30 visszaadta reggeli nyereségét
● Az indexek Lavrov megjegyzései után kezdtek esni
● A Rajna kiszáradása gondot okozhat a német ipari termelésben

A mai kereskedés fordulatot hozott a német részvénypiacon, a tegnapi emelkedést – melyet az Északi Áramlaton történő gázszállítások várható folytatódása generált – az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov háborúval kapcsolatos megjegyzései és a gázszállítások volumenének bizonytalansága akasztotta meg. Úgy tűnik, jelenleg minden attól függ, hogy a gázvezetéken folyó karbantartási munkák mikor érnek véget és milyen eredménnyel.

A német tőzsdével (-0,57%) párhuzamosan a többi európai index is csökkenésbe váltott, a francia FRA40 0,4%-os mínuszban forog, a lengyel W20 stagnál. Ma közölték a júniusi német fogyasztói inflációt, ami évesítve 32,7% lett a várt 33,9%-kla és az előző havi 33,6%-kal szemben.

A német blue chipeket összesítő tőzsdemutató enyhe nyereséggel kezdte a mai napot, folytatva a tegnap megkezdett erősödést, mely a gázszállítások várható folytatásáról érkező hírekre indult meg. A bikák lendületét azonban megtörték az orosz külügyminiszter szavai. aki azt nyilatkozta, hogy Oroszország nem elégszik meg Donyeck és Luhanszk megye megszerzésével, hanem további területeket foglalnának el.

Technikai szemszögből nézve mindenesetre az index kitört a csökkenő trendcsatornából, áttörte annak felső határát, mely így már támaszként szolgálhat. A legközelebbi ellenállási zónák most 13.430 pont, illetve 13.680 pont körül találhatók. Forrás: xStation5

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

● A Continental (CON.DE) részvényei közel 1,5%-kal emelkednek ma a máodik negyedéves eredmények közzétételére. A cég 9,4 mrd eurós konszolidált árbevételről számolt be, mintegy 200 millió euróval meghaladva az elemzői várakozásokat.

● A közgazdászok aggódva figyelik a Rajna folyó helyzetét, ami veszélyes mértékben kezdett el kiszáradni. A folyó létfontosságú a szén, az autóalkatrészek vagy az élelmiszerek szállítási láncaiban, ugyanis a Rajna köti össze a német és svájci iparvárosokat a rotterdami kikötővel.

Forrás: Bloomberg

A Kiel Intézet munkatársai arra figyelmeztettek, hogy ha a vízállás 78 cm alá csökken, az a német ipari termelés közel 1%-os visszaesését okozhatja. A vízállás hétfőn 77 centiméteres volt.

Elemzői lépések

● A Hypoport (HYQ.DE) részvényeire „alulteljesítő” ajánlást adott ki az Exane. A célár 162 euró.
● A JP Morgan fenntartotta vételi ajánlását a Bayer AG (BAYN.DE) részvényeire. A célárat 75 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »