Piaci körkép: Airbus gépekkel bővít az EasyJet

● Pluszban Európa
● A DE30 a 13.400 pontos ellenállást teszteli
● Az Airbus 56 gépre szóló megrendelést kapott az EasyJettől

A kedvező ázsiai kereskedés után Európa piacain is nyereségekkel indult a nap, a legjobban a lengyel WIG20 teljesít 2,1%-os erősödésével, majd a francia CAC40 index következik, mely 1,7%-os nyereséget mutat. A portugál PSI viszont eléggé lemaradt, az index 0,6%-os mínuszban forog jelenleg.

A DE30 folytatja a csütörtök este megkezdett helyreálló mozgást, az index most a 13.400 pont körüli ellenállási zónát teszteli, amit a piaci geometria felső határa, korábbi árreakciók és a március elején kibontakozott emelkedő szakasz 61,8%-os visszatérési szintje jelölnek ki.

Forrás: xStation5

Ennek áttörése – legalábbis elméletben – a rövidtávú trend fordulására utalna és nagyobb emelkedő mozgást generálhat.

Az Airbus (AIR.DE) 56 darab, az A320neo típuscsaládba tartozó gépre kapott megrendelést az EasyJet légitársaságtól. Az ügylet pénzügyi részleteit nem közölték, de a Bloomberg cikke szerint 2018-as árakat használva a megrendelés értéke mintegy 6,5 milliárd dollár. Az átadásokra várhatóan 2026 és 2029 között kerül majd sor, de az ügyletet még a részvényeseknek is jóvá kell hagynia a cég éves közgyűlésén.

Deutsche Boerse (DB1.DE) megállapodást kötött a Kaiko nevű, kriptopiaci adatszolgáltató céggel. A szerződés keretei között a Deutsche Börse 2022 negyedik negyedévétől elérhetővé fogja tenni a Kaiko kriptopiaci adatfolyamát a vásárlói számára.

Markus Kreber, az RWE (RWE.DE) vezérigazgatója egy, a Süddeutsche Zeitung részére adott interjúban elmondta, hogy a következő években is magas gázárakra számítanak. Kreber közölte, hogy 3-5 évbe fog telni, mire az orosz gáz leváltására tervezett új kapacitások elérhetővé válnak.

Elemzői lépések 

● Az Adidas (ADS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “semleges”-re rontotta az Oddo BHF. A célár 204 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az RWE (RWE.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »