Kitekintő.hu

Lerántjuk a leplet a Google-indexről (x)

A keresőoptimalizálással, ezáltal a Google rangsorolással, a Google-indexszel kapcsolatban is sok a titok, a homály: mire jó, hogyan működik, miért fontos.

Cikkünkben igyekszünk a megismerhető titkokról lerántani a leplet, bemutatni, hogyan is működik a Google sokak által szidott, ám zseniálisan felépített rendszere, mi van az internetes keresés és a keresési találatok mögött. 

A világháló és ami mögötte van

Ma már kijelenthető, hogy aki nincs jelen a neten, az nem is létezik, hiszen a világhálón kb. 55-57 milliárd weboldal van jelen szerte a világon. Ezek egymással a linkeken keresztül vannak kapcsolatban, így a keresőmarketingen belül a linképítés szerepe óriási. 

A láthatóságot a keresők robotjai biztosítják, amelyek ismétlődően feltérképezik, indexálják, rendszerezik az oldalakat – akár a könyvtárosok egy könyvtárban a könyveket -, majd a találati listában jelenítik meg adott kulcsszóra, kifejezésre. Amelyik weboldalt nem indexálja a Google, az nem jelenik meg találatként, tehát a tét óriási. Az indexbe nem valós idővel kerülnek az adatok, hanem egy korábban feltérképezett, tárolt változatból.

A Google rangsorolási listájának rengeteg faktora van, nem is mind publikus, de amelyik igen, arra a találati listában való megjelenés érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani. A legismertebbek: 

Hogyan lehet bekerülni a Google-indexbe?

Az indexelés tehát kulcsfontosságú a találati listán való megjelenés szempontjából. Hogy szerepel-e a honlapod a tárolt listában vagy sem, azt egyszerűen leellenőrizheted.

Mit tehetsz, hogy bekerülj a világháló óriási katalógusába? 

A keresőoptimalizálás szerepe

A minőségi tartalom, a minőségi linkek alapvető feltételei a SEO-nak, amelyek a honlapod Google-indexben való előrejutását biztosítják az általad meghatározott fontos kulcsszavakra.

Fizetett tartalom (x)

Exit mobile version