Újra a 8500 forintos szintben bízhat az OTP

Folytatódhat az árfolyamok ereszkedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), amely pénteken ismét mínuszban nyithat az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.

Józsa Bence az MTI-nek küldött kommentárjában közölte, a vezető részvények közül az OTP árfolyamát a 8500 forintos szint támaszthatja meg, amennyiben nem jelentkezik vételi erő, hogy visszahúzza 9 ezer forint fölé.

A Mol árfolyama a 2700 forintos szintet tesztelheti. A Richter árfolyama letörte a 7 ezer forintos szintet, a következő megálló 6700 forint közelében látható. A Magyar Telekom a 367 forintos támaszon zárta a csütörtöki kereskedést, ha a részvény jegyzése letöri ezt a szintet, akkor újabb tér nyílhat lefelé – fejtette ki az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 687,28 pontos, 1,70 százalékos csökkenéssel, 39 663,15 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 56 forinttal, 2,00 százalékkal 2746 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 102 forinttal, 1,13 százalékkal 8900 forintra esett, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,54 százalékkal 367 forintra gyengült, forgalma 78,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 200 forinttal, 2,83 százalékkal 6865 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »

A NATO a legjelentősebb fenyegetésnek minősítette Oroszországot

A NATO-tagországok vezetői szerdán, madridi csúcstalálkozójukon elfogadták az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új, a következő évtizedre vonatkozó stratégiai koncepcióját. A találkozón Svédországot és Finnországot hivatalosan is felkérték a csatlakozásra; a két ország várhatóan már a jövő héten aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet.

Read More »