Piaci körkép: Berlinbe költözteti orosz dolgozóit a Deutsche Bank

● Mínuszban Európa
● A DE30 a rövidtávú emelkedő trendvonalat teszteli
● Az Adidas kikerül az Euro Stoxx 50 indexből

Az európai részvényindexek többsége mínuszban forog ma, a lengyel WIG20 (W20) teljesít a leggyengébben, 1,6%-kal csökken jelenleg, míg Nyugat-Európában a német (DE30) és az olasz FTSE MIB (ITA40) állnak rosszul, mindkét index 0,9% körüli veszteséget mutat. A portugál és a svájci tőzsdék viszont dacolnak a trenddel és enyhén emelkedni tudnak.

Reggel 8 órakor tették közzé az áprilisi német gyáripari megrendelésekről szóló adatsort, ami váratlan visszaesést mutatott. Az elemzők a rendelések 0,4%-os emelkedésére számítottak havi bázison, de a tényadat 2,7%-os csökkenést jelzett. A német statisztikai hivatal kommentárjában megjegyezte, hogy bár a keresleti oldalt már korábban meggyengítette az orosz-ukrán háború okozta bizonytalanság, ezt a hatást áprilisban tovább erősítették a Kínában bevezetett lezárások és korlátozások. A hivatal azonban azt is közölte, hogy a megrendelések beérkezési ütemének csökkenése ellenére a német vállalatok megrendelésállománya továbbra is megfelelő.

A DE30 harmadik próbálkozásra átjutott ugyan a 14.575-14.600 pont közötti ellenállási zónán, de a bikák nem tudták itt megtartani az árfolyamot. Az index a 14.700 pont körüli terület tesztelése után fordult és visszahúzódott az említett ellenállási zóna alá.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Jelenleg a rövidtávú emelkedő trendvonal tesztelése zajlik, és ha a medvék ez alá tudják tolni az árfolyamot, akkor az esés elmélyülhet a 14.310-14-350 pont közötti támaszzóna irányába. A rövidtávú kulcstámasz azonban 200 ponttal lejjebb, 14.125 pont környékén található – ahol a lokális piaci geometria alsó  határa húzódik. A 14.125 pontos szint lefelé történő áttörése elméletben a rövidtávú trend fordulását jelezné.

Vállalati hírek

A Financial Times riportja szerint a Deutsche Bank (DBK.DE) több száz orosz IT dolgozót családjaikkal együtt Berlinbe, az ott alakuló technológiai központba költöztetett. Állítólag a bank 1500 fős oroszországi IT részlegének mintegy fele már elfogadta a bank ajánlatát, további több száz alkalmazott pedig kifejezte érdeklődését.

A Qontigo index-szolgáltató bejelentette, hogy 2022. június 20-tól az Adidas (ADS.DE) részvényei kikerülnek az Euro Stoxx 50 (EU50) és a Global 150 indexekből. A sportszergyártót a Glencore váltja mindkét indexben. Az Adidas körülbelül 1%-ot esett a hírre.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »