Piaci körkép: az olaj és az infláció miatt bizonytalanodott el Európa

● Mínuszban az európai részvénypiacok
● A DE30 visszahúzódik, miután nem tudta áttörni a 14.575 pontos ellenállást
● A Lanxess felvásárlási hírekre emelkedik

Csökkenést mutatnak az európai piacok kedden a vegyes ázsiai kereskedés után. Az EU megállapodott az orosz olaj embargójáról, ami az olajárak megugrását okozta és az euróövezeti infláció is a várakozások felett alakult, ezek a tényezők pedig negatív hatással vannak a részvényekre. Az európai fogyasztói infláció a múlt havi 7,4%-ról 8,1%-ra gyorsult, miközben az elemzők kisebb, 7,7%-os értékre számítottak – ez pedig tovább növeli annak esélyét, hogy az EKB megkezdi a kamatemeléseket az év közepén.

Bár a DE30 át tudta törni a fordított fej-váll alakzat nyakvonalát a múlt hét végén, a 14.575 pontos ellenállási szint megállította az emelkedést. Az index tegnap megpróbált átjutni ezen a szinten, de sikertelenül, ma pedig megindult egy visszahúzás. Ha az esés elmélyülne, az első figyelendő támasz az említett alakzat nyakvonala lehet 14.240 pontnál. Ha a bikák nem tudják megvédeni ezt a támaszt, akkor viszont a 14 ezer pontos kulcstámasz következhet. Amellett, hogy ez a szint lélektani támasz, a területen húzódik a 38,2%-os visszatérési szint és a lokális piaci geometria alsó határa is.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Másrészről viszont, ha a bikák újra erőre kapnának és fel tudnák tolni az árfolyamot a 14.575 pontos ellenállás fölé, akkor az emelkedés folytatódása lenne az alapeseti forgatókönyv.

Vállalati hírek

A Lanxess (LXS.DE) a legjobban teljesítő MDAX komponens ma, a részvény 10%-kal erősödik. Az árfolyam egy nagy akvizíció bejelentése nyomán ugrott meg, a Lanxess ugyanis megvásárolja a Royal DSM anyagtechnológiai üzletágát körülbelül 3,7 milliárd euróért. Az ügyletet az Advent magántőke-csoport finanszírozza , majd az akvizíció lezárulta után a Lanxess közös vállalkozást hoz létre az Adventtel, melyben az Adventnek 40%-os tulajdoni hányada lesz.

Elemzői lépések

● A Volkswagen (VOW1.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a HSBC. A célár 234 euró.
● A Siemens Healthineers (SHL.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „túlsúlyozás”-ra javította a Barclays. A célár 67 euró.
● Az Aurubis részvényeire „vétel” ajánlást adott ki a Bankhaus Metzler. A célár 116 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek