Piaci körkép: a nyolcas lett a DAX szerencseszáma

A német DE30 még csütörtökön jutott az emelkedési próbálkozásokat immár két hónapja elfojtó 50 napos átlag magasságába, majd pénteken érkezett a megerősítés, így immár kijelenthetjük, hogy ezúttal sikeres volt az áttörés. 

Erősödnek az európai részvényindexek az új hét kezdetén, a kockázatos eszközök iránti étvágy a kínai hatóságok bejelentése nyomán ugrott meg,miszerint lazítottak a Pekinget és Sanghajt érintő korlátozásokon. Mind a részvénypiacok, mind az árupiacok, mind a kriptoeszközök árfolyamai emelkednek, ugyanakkor a kereskedőknek érdemes észben tartaniuk, hogy az amerikai piacok ma ünnep miatt zárva tartanak, így a likviditás a szokásosnál alacsonyabb lehet.

  • Az 50 napos mozgóátlag a kulcs
Íme a DE30 mozgása az elmúlt hónapokban, A sárga vonal mutatja az 50 napos mozgóátlagot, fehérrel pedig a hét sikertelen áttörési kísérletet jelöltük.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A kék vonal a 200 napos mozgóátlag, ami jelenleg 15.100 pont környékén húzódik és akár a következő célár is lehet. Ezt erősíti meg a fordított fej-váll alakzat nyakvonalának áttöréséből számított elvárható emelkedés is, melyről még május 24-i elemzésünkben írtunk, alább pedig már a nyakvonal áttörése is látható.

A DE30 vevői a jobb váll kirajzolása utáni kis elbizonytalanodást követően végül visszaszerezték az irányítást, így az árfolyam a múlt hét végén átjutott a fordított fej-váll alakzat nyakvonalán 14.240 pontnál. Ma is folytatódik az emelkedés, technikai szemszögből nézve a fordított fej-váll alakzatból számolt célár 15.200 pontra mutat, ehhez azonban először a 14.575 pontnál lévő ellenállási zónán kellene átjutni.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Siemens (SIE.DE) gyorsvasút-hálózat megépítésére nyert el egy 8,1 milliárd euró értékű szerződést Egyiptomban, ami az eddigi legnagyobb értékű megrendelés a Siemens történetében. A Siemens 2000 kilométernyi vasúthálózatot építhet ki az országban, a szerződés első szakasza 2,7 milliárd euró összegű. A Siemens továbbá karbantartási szolgáltatásokat is fog végezni 15 éven keresztül.

A Handelsblatt cikke szerint a Deutsche Telekomnak (DTE.DE) továbbra is jelentős számú munkavállalója van Oroszországban. A német telekommunkációs óriás 2023 végéig tervezi végrehajtani a teljes kivonulást az országból. A Deutsche Telekom az oroszországi fejlesztéseket már felfüggesztette és orosz munkavállalóinak külföldi munkaszerződéseket ajánlott fel.

Elemzői lépések

● A HeidelbergCement (HEI.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „semleges”-re javította az On Field. A célár 57 euró.

Forrás: Kitekintő / Lazók Rómeó / XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »