Piaci körkép: elfogytak a reggeli nyereségek

● Elfogytak a reggeli nyereségek az európai piacokon
● A DE30 visszaesett 14.000 pont alá
● A Nordex a profitvárakozás csökkentése miatt esik

Vegyesen forognak az európai piacok szerdán, de eltávolodtak a reggel beállított napi csúcsaiktól. A spanyol és az olasz tőzsde tartja magát a legjobban, mindkét index 0,3% körüli pluszban jár, ugyanakkor a lengyel WIG20 (W20) már 1%-os esést mutat. A mai nap fő eseménye a Fed jegyzőkönyv publikálása lesz 20:00 órakor, bár várhatóan nem tartalmaz majd meglepetéseket, így a piacokra gyakorolt hatása is rövid életű lehet.

A DE30 folytatja visszahúzódását, miután nem tudta áttörni a kialakult fordított fej-váll alakzat nyakvonalát. Az index próbálta tartani magát a márciusi emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintjével jelzett támasznál, de nem sokáig tartott ki. Ma újabb eladási hullám érkezett, amivel a DE30 újra 14.000 pont alá tört le.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A legközelebbi támaszzónát most az 50%-os visszatérési szint jelzi 13.700 pont környékén, ami egyben az említett fej-váll alakzat vállvonala is, így ennek letörése érvénytelenítené ezt a technikai formációt.

Vállalati hírek 

Az Aroundtown (AT1.DE) 12%-os EBITDA-növekedésről számolt be 2022 első negyedévére vonatkozóan, mely 258,2 millió euró lett. A nettó eredmény ezzel szemben 15%-kal csökkent éves összehasonlításban, 124,5 millió euróra. A részvényenkénti működési eredmény a 2021 Q1-es 0,073 euróról 2022-ben 0,080 euróra javult. A cég fenntartotta éves előrejelzését és a részvényenkénti működési eredményt továbbra is 0,31-0,34 euró közé várja.

A Nordex (NDX1.DE) éves eredményvárakozásának csökkentését jelentette be, a cég most 5,2 – 5,7 mrd euró közötti árbevételre számít, szemben a korábbi előrejelzésben szereplő 5,4-6,0 mrd eurós sávval. Az EBITDA margint az 1 – 3,5% közötti sávból -4%-ra rontották, a tőkekiadások mértéke nem változott, maradt 180 millió euró. A társaság közlése szerint az új becslés az orosz-ukrán háború és a beszállítói láncok akadozása miatti negatív hatásokat tükrözi.

A Heidelberg (HEI.DE) közölte, hogy 30%-kal tervezi csökkenteni szén-dioxid kibocsátását annak érdekében, hogy 2050-re karbonsemlegessé váljon.

A BMW (BMW.DE) zártláncú újrahasznosító üzemet hozott létre Kínában, aminek segítségével fel tudják használni az akkumulátorokból kinyert nikkelt, lítiumot és kobaltot. Az újrahasznosítás segítségével gyártott akkumulátorcsomagok karbonlábnyoma 70%-kal lesz kisebb, mint ha csak frissen bányászott nyersanyagokkal dolgoznának.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »