Piaci körkép: újabb megrendeléseket kapott a Rheinmetall

● Pluszban Európa
● A DE30 az 50%-os visszatérési szintet teszteli 14.100 pontnál
● A Telefonica Deutschland 0,18 eurós részvényenkénti osztalékot fizet

Erősödnek ma az európai részvénypiacok, miután az ázsiai kereskedés során kedvező volt a hangulat. A nyugat-európai blue chip indexek 1% feletti pluszban járnak, legjobban a német DE30, a brit FTSE 100 (UK100) és az olasz FTSE MIB (ITA40) teljesítenek, mindegyik 1,6% körüli nyereséget mutat. A gazdasági naptár ma nagyrészt üres, így a hangulat és a technikai kép határozhatja meg a mai piaci mozgásokat.

A DE30 tegnap támaszra talált az április-májusi korrekciós szakasz 23,6%-os visszatérési szintjénél. Itt megállt az esés, majd az index gyorsan vissza is emelkedett a 38,2%-os visszatérési szint fölé. Jelenleg már az 50%-os visszatérési szint tesztelése zajlik (14.100 pont környékén).

Forrás: xStation5

A következő célár attól függ, hogyan viselkedik az árfolyam ennél az akadálynál – ha áttöri, az megnyitná az utat a 61,8%-os visszatérési szint teszteléséhez 14.300 pont környékén, míg egy sikertelen próbálkozás visszahúzást hozhat a 38,2%-os visszatérési szinthez 13.900 pont környékére. A német index mozgása már sokszor reagált az április-májusi korrekciós szakasz visszatérési szintjeire, így most ezek a legjobb eszközei a lehetséges fordulópontok megtalálásának.

Vállalati hírek

A Rheinmetall (RHM.DE) bejelentette, hogy több megrendelést is kapott NATO tagországoktól védőfelszerelésekhez szükséges elemek legyártására, a megrendelések összértéke mintegy 250 millió euró, a kiszállítások pedig 2023-tól 2025-ig tartanak majd.

A Telefonica Deutschland (O2D.DE) részvényesei az éves közgyűlésen 0,18 eurós részvényenkénti osztalékot szavaztak meg a 2021-es nyereség után. Ez 6,2%-os osztalékhozamnak felel meg a tegnapi záróár alapján.

Elemzői lépések 

● A Talanx (TLX.DE) részvényeire “tartás” ajánlást adott ki a Deutsche Bank. A célár 45 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Telefonica Deutschland (O2D.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »

A NATO a legjelentősebb fenyegetésnek minősítette Oroszországot

A NATO-tagországok vezetői szerdán, madridi csúcstalálkozójukon elfogadták az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új, a következő évtizedre vonatkozó stratégiai koncepcióját. A találkozón Svédországot és Finnországot hivatalosan is felkérték a csatlakozásra; a két ország várhatóan már a jövő héten aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet.

Read More »