DE30 körkép: hatodszor sem sikerült átjutni a mozgóátlagon

● Mínuszban az európai piacok
● A DE30 napi mélypontjánál, 13.700 pont körül forog
● A Suedzucker megerősítette éves profitvárakozását

Mínuszban forognak az európai részvénypiacok csütörtökön, a vártnál gyengébb vállalati eredmények és a Cisco profit figyelmeztetése tegnap elrontották a hangulatot az amerikai tőzsdéken, így borús kereskedés zajlott Ázsiában és Európában is csúnyán indult a nap. A blue chip indexek többsége 1% feletti mínuszban jár, a brit FTSE 100 (UK100) pedig már 2%-kal esik. Az EKB jegyzókönyvét 13:30-kor teszik közzé, amiből kiderülhet, hogy az Európai Központi Bank hozzáállása valóban olyan galamb szemléletű-e, ahogyan azt Lagarde a sajtótájékoztatón vázolta.

A DE30 felpattanása tegnap megszakadt és az árfolyam újra a kulcstámaszok alá esett. Az index lefelé áttörte az áprilisi korrekciós szakasz 50%-os visszatérési szintjét, ezután pedig begyorsult az esés. Ezután az árfolyam áttörte a 38,2%-os visszatérési szintet is, majd az esés rövid diőre megállt a 200 órás mozgóátlagnál (lila vonal). Azonban az innen indított felpattanás sem tartott sokáig, az index nem tudott visszatérni a 38,2%-os visszatérési szint fölé és újra lefelé fordult.

Forrás: xStation5

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ma újabb eladási hullámnak lehetünk szemtanúi, melynek során az index délelőtt 13.700 pontig esett – melyet a 23,6%-os Fibonacci visszatérési szint jelöl. Ennek áttörése megnyitná az utat 13.500 irányába. A kereskedőknek érdemes résen lenniük 13:30 környékén, ekkor teszik közzé ugyanis az EKB jegyzőkönyvét, mely adhat némi utalást az európai kamatpolitika jövőbeni irányára.

Hosszabb időtávon, napi grafikonon nézve visszatérünk a hétfői cikkünkben szereplő grafikonhoz. Hétfőn az volt a kérdés, hogy a DE30 vajon át tud-e jutni tartósan az 50 napos mozgóátlagon, ami már jó ideje rendre megállította az emelkedési próbálkozásokat. Mára kiderült, hogy a hatodik próbálkozás sem járt sikerrel. Jöhet a hetedik próbálkozás …

Újabb fehér karika került fel a DE30 grafkonjára, az index hatodszorra sem bírta legyőzni az 50 napos mozgóátlagot. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Reuters riportja szerint az Európai Antitröszt Felügyelet engedélyezni fogja az Europcar felvásárlását a Volkswagen (VOW1.DE) számára, ami az utolsó akadály elhárulását jelentené a 2,9 milliárd eurós ügyletben. A hivatalos megerősítés május 25-én várható.

A Suedzucker (SZU.DE) közzétette eredményeit a 2022-es pénzügyi évére vonatkozóan (2021 február – 2022 február). A Suedzucker árbevétele 7,6 mrd eurót ért el (várt: 7,32 mrd), ami 13,8%-os javulás éves összehasonlításban. A működési nyereség 47,5%-kal nőtt, 332 millió euróra (várt: 332 millió), míg az EBITDA 15,2%-kal javult 692 millió euróra. A cég fenntartotta előrejelzéseit a jelenlegi pénzügyi évre vonatkozóan, a működési profitot továbbra is 300-400 millió euró, az EBITDA szerinti eredményt pedig 660-760 millió euró közé várja.

Elemzői lépések 

● A Commerzbank (CBK.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította az UBS. A célár 8,60 euró.

Forrás: Kitekintő / Lazók Rómeó /  XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »