Piaci körkép: két hónapos csúcs közelébe, 14.100 pont fölé ugrott a DE30

● Pluszban az európai indexek
● A DE30 a 14.100 pontnál lévő ellenállási zóna fölé ugrott
● A Daimler Truck emelkedik a 2022-es várakozások javítása nyomán

Erősödnek az európai részvénypiacok kedden, a legtöbb nyugat-európai blue chip index 1% feletti emelkedést mutat. A holland AEX (NED25) és az olasz FTSE MIB (ITA40) a legjobban teljesítő tőzsdemutatók Nyugat-Európában, előbbi 1,6%-os, utóbbi 1,7%-os pluszban forog. kelet-Európában pedig a lengyel WIG20 (W20) remekel, 2,2%-os nyereségben áll jelenleg.

A DE30 tegnap még sikertelenül próbált átjutni a 14.100 pontos szint és az áprilisi esés 50%-os visszatérési szintje közötti ellenállási zónán.  A próbálkozás utáni korrekció ugyanakkor csak a 38,2%-os visszatérési szintig tartott, innen pedig újra emelkedésnek indult az index még az esti órákban, ma reggel pedig 14.100 pont fölé sikerült törnie.

Forrás: xStation5

A DE30 így közel két hónapos csúcson forog jelenleg és nincsenek a közelben komolyabb ellenállási szintek. A legközelebbi figyelendő ellenállás 14.310 pontnál található, amit a 61,8%-os visszatérési szint jelez. Technikai szemszögből immár az emelkedés folytatódása az alapforgatókönyv rövidtávon, de egy visszahúzásra és a 14.100 pontos szint újratesztelésére azért érdemes lehet felkészülni a kereskedőknek, ami viszont immár támaszként szolgál.

Vállalati hírek

Az RWE (RWE.DE) szóvivője szerint a német közműszolgáltató cég számlát nyitott a Gazprombanknál, ahová az RWE euróban fizeti ki az Oroszországból importált gáz ellenértékét, majd ezt az összeget a Gazprombank orosz rubelre váltja. A lépés megfelel a legfrissebb uniós előírásoknak is, azaz nem jelenti a szankciók megsértését.

A Daimler Truck (DTG.DE) úgy döntött, hogy megemeli a teljes évre vonatkozó eredménybecslését, mivel a gyártó termékeinek árai megemelkedtek, illetve a cég profitált a kedvező árfolyamváltozásokból is. A Daimler Truck immár 48-50 milliárd euró közé várja éves árbevételét, szemben a korábban jelzett 47,5 mrd euróval. A cég azt is közölte, hogy az EBIT a 2021-es szintek körül várható, míg a korábbi előrejelzésben még enyhe eredménycsökkenést valószínűsítettek.

Elemzői lépések

● A BMW (BMW.DE) részvényeire “felülteljesítő” ajánlást adott ki a Bernstein. A célár 100 euró.
● A Krones (KRN.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a HSBC. A célár 96 euró.
● A Volkswagen (VOW1.DE) részvényeire “semleges” ajánlást adott ki a Bernstein. A célár 208 euró.
● A Porsche Automobil Holding (PAH3.DE) részvényeire “alulteljesítő” ajánlást adott ki a Bernstein. A célár 60 euró.
● A Koenig & Bauer (SKB.DE) részvényeire “vétel” ajánlást adott ki a Stifel. A célár 24 euró.
● A Bechtle (BC8.DE) részvényire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Baader Helvea. A célár 60 euró.

Forrás:  XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »

A NATO a legjelentősebb fenyegetésnek minősítette Oroszországot

A NATO-tagországok vezetői szerdán, madridi csúcstalálkozójukon elfogadták az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új, a következő évtizedre vonatkozó stratégiai koncepcióját. A találkozón Svédországot és Finnországot hivatalosan is felkérték a csatlakozásra; a két ország várhatóan már a jövő héten aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet.

Read More »