Piaci körkép: fő ellenállási szintje felett jár a DAX

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 a 13.880 pontos területet teszteli
● A Deutsche Telekom (DTE.DE)  vártnál jobb eredményeket közölt

Egy százalék feletti mértékben erősödnek az európai részvénypiacok pénteken, visszapattanva a tegnapi zuhanásból. A befektetők továbbra is Jerome Powell Fed elnök szavait mérlegelik, miszerint a következő két ülésen is 50-50 bázispontos kamatemelés várható, illetve Kínára is figyelnek, ahol a kormányzat jelezte, hogy Pekinget nem kívánják zárlat alá helyezni.

A szektorok közül a bankok, az olaj- és gázipari részvények és a technológiai cégek teljesítenek ma a legjobban, makrogazdasági adatok terén pedig ez euróövezeti ipari termelés márciusi adata jelent meg, ami közel egy éve nem volt ilyen gyenge – havi összehasonlításban 1,8%-ot esett az ukrajnai háború hatásainak következtében.

A DE30 magasabban kezdte a mai napot és egy fő ellenállási szintet tesztel 13.880 pontnál, amit az 1:1 piaci szerkezet felső határa, korábbi árreakciók és a 2020 novemberében indult emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintje jelölnek ki. 

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Amíg az ár e szint alatt tartózkodik, nem zárható ki egy újabb csökkenő hullám a 13.600 pontos támasz felé, ugyanakkor ha a jelenlegi hangulat kitart, a felfelé tartó mozgás begyorsulhat és az ár támadhatja a következő ellenállást 14.200 pont környékén. Jelenleg már 13.920 pont környékén jár az index, így ha az amerikai piacnyitás is pozitív lesz, van esély az utóbbi forgatókönyv megvalósulására.

Vállalati hírek

A Deutsche Telekom (DTE.DE) erős negyedéves jelentést tett közzé pénteken, amit az amerikai leányvállalat, a T-Mobile jó teljesítménye és az európai üzletág növekedése segített. A telekommunikációs óriásvállalat 9,87 milliárd eurós kiigazított nyereségről számolt be, meghaladva a 9,55 milliárdos piaci konszenzust és megemelte éves eredménybecslését. Az árbevétel 6,2%-kal 28 mrd euróra emelkedett, kissé szintén meghaladva a 27,87 milliárdos elemzői várakozást.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »