Folytatja az esést és a 13.500 pontos szintet teszteli a DAX

● Zuhanásban az európai piacok
● A DE30 a 13.500 pontos szintet teszteli
● Jelentett a Merck és a Siemens

Mínuszban forognak az európai részvénypiacok csütörtökön, miután tegnap az USA-ban és ma reggel Ázsiában is veszteséggel zárult a kereskedés, A tegnapi, vártnál magasabb amerikai inflációs adat elrontotta a piaci hangulatot és újjáélesztette azt a félelmet, hogy a jegybankok még szigorúbban lépnek fel az infláció visszaszorítása érdekében. A nyugat-európai blue chip indexek 2% feletti veszteséget mutatnak, a lengyel WIG20 (W20) pedig még ezt is jócskán alulmúlva 3,5%-kal került lejjebb.

A DE30 piacán a tegnapi felpattanást valamivel a 13.900 pontos ellenállási zóna alatt állították meg az eladók. Az index nem tudta áttörni az 50 periódusos mozgóátlagot a 4 órás grafikonon H4 – zöld vonal) és elkezdte visszaadni az addig elért nyereségét. Az árfolyam ma újra a 13.600 pontos árzóna alá tört le, és nem zárható ki, hogy az ár visszatér a hét elején beállított 13.330 pontos mélypontjához.

Forrás: xStation5

A kereskedőknek érdemes észben tartaniuk, hogy az index egy ereszkedő trendcsatornában mozog, a trend pedig csökkenő, így technikai szempontból a medvék vannak most előnyben.

Vállalati hírek

A Merck (MRK.DE) a nettó árbevétel 12%-os növekedéséről számolt be első negyedéves jelentésében, az árbevétel 5,20 milliárd euró lett (várt: 5,19 mrd). A Life Science részleg járult hozzá leginkább az eladások javulásához, a szegmens bevétele 29%-kal javult és 2,45 mrd eurót ért el. A kiigazított EBITDA 7.8%-kal, a várakozásoknak megfelelő mértékben nőtt 1,63 milliárd euróra, az EBIT szerinti eredmény pedig 12%-kal javult 1,17 mrd euróra (várt: 1,15 mrd). A nettó eredmény 18%-kal 884 millió euróra emelkedett. A társaság egyúttal a korábbinál részletesebb éves eredménybecslést tett közzé, mely szerint az eladások organikus  növekedése 6-9% között lehet, az egész éves kiigazított EBITDA pedig 6,6 – 7,1 milliárd euró között alakulhat.

A Siemens (SIE.DE) közzétette eredményszámait a második pénzügyi negyedévre vonatkozóan (naptári Q1 2022). A cég 17,04 mrd eurós árbevételről számolt be (várt: 16,72 mrd), az egy részvényre jutó eredmény (EPS) pedig 1,50 euró lett (várt: 2,07 euró). Az ipari üzletág profitja csak 1,78 milliárd euró lett, lényegesen alulmúlva a 2,37 milliárdos piaci konszenzust. A társaság közölte, hogy teljesen ki fog vonulni Oroszországból és emiatt egy 600 millió eurós leírást szerepeltet a negyedéves jelentésben. A Siemens fenntartotta egész évre vonatkozó eredménybecslését és továbbra is az eladások 6-8% közötti növekedését várja idén.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Merck (MRK.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek