Nincs fellélegzés az európai részvénypiacokon

● Mínuszban Európa
● A DE30 grafikonja invalidálta a fej-váll alakzatot
● A Commerzbank vezérigazgatója magasabb hitelkockázati költségekre figyelmeztet

Enyhe mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdék, majd az esés tovább mélyült. A német, francia és holland blue chip indexek 1% körüli mínuszban járnak, a leggyengébben azonban a lengyel WIG20 (W20) teljesít közel 2%-os esésével. A mai nap nagy eseménye az amerikai NFP-jelentés közzététele április hónapra vonatkozóan 14:30-kor, de mivel a Fed már felvázolta az elkövetkező üléseken várható döntéseket,  az NFP munkaerőpiaci adat talán már nem lesz akkora hatással a piacokra.

A DE30 vevői nem tudták megtartani a fordított fej-váll alakzat nyakvonalának áttörését 14.180 pontnál, így technikai szemszögből a bikás forgatókönyv érvénytelenné vált. Az index tegnap szabadesésbe kezdett és a csökkenés ma is folytatódik, fennáll a kockázata, hogy a DE30 újra meglátogatja az április végi mélypontját 13.600 pont környékén.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Az esés ráadásul akár mélyebbre is csúszhat, a 13.900 pontos támasz letörésével ugyanis a DE30 elhagyta a legutóbbi kereskedési sávját, a sáv elhagyásából számolt elvárható célár pedig körülbelül 450 ponttal lejjebb mutat. Egy hasonló letörés ugyanakkor már áprilisban is történt, de akkor az árfolyamot megtartotta az említett 13.600 pontos támasz.

Vállalati hírek

Az Adidas (ADS.DE) vegyes első negyedéves eredményt tett közzé ma, az árbevétel ugyan 0,6%-kal 5,30 milliárd euróra nőtt, de a működési eredmény 38%-kal 437 millió euróra csökkent (várt: 391,9 millió), a nettó eredmény pedig szintén 38%-os csökkenés mellett 310 millió euró lett. A kínai piacon estek vissza leginkább az eladások, itt 28%-os volt a csökkenés, míg az ázsiai-csendes-óceáni térség egészében 16%-os volt a mínusz. Az Adidas közölte, hogy a koronavírus miatti kínai lezárások következtében az éves árbevétel-növekedés csak a korábban jelzett 11-13%-os sáv alsó határának közelében várható. A cég azt is közölte, hogy a Kínában található üzleteinek 25%-a jelenleg zárva tart.

A Rheinmetall (RHM.DE) A Q1-es árbevétel 0,2%-os csökkenéséről számolt be, ami így 1,27 milliárd eurót ért el (várt: 1,28 mrd). Az esést a szenzorok és mozgatóelemek szegmens eladásainak 6,7%-os visszaesése okozta, a fegyver és lőszer üzletág árbevétele viszont 17%-kal emelkedett. A Rheinmetall működési nyeresége 9,5%-kal 92 millió euróra nőtt éves összehasonlításban (várt: 84,8 millió). A cég idén 15-20%-os organikus bevételnövekedést vár, feltételezve, hogy a német kormány a terveinek megfelelően növelni fogja a hadiipari kiadásokat.

Manfred Knof, a Commerzbank (CBK.DE) vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy várhatóan nőni fognak a bank hitelekkel kapcsolatos elhatárolásai, mert a bank ügyfeleinek körében növekvő számú fizetésképtelenségre számítanak. A fizetésképtelenség okaiként az energia és a nyersanyagok áremelkedését említette.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek