Piaci körkép: a BASF is feladja orosz és fehérorosz üzleteit

● Alig mozdultak az európai piacok
● A DE30 a 13.800 pontos támasz fölé próbál visszatérni
● Jelentett a Deutsche Bank és a Commerzbank

Enyhe elmozdulások tapasztalhatók szerdán az európai tőzsdéken a tegnapi esés után. A kontinensen az orosz gázszállítások Lengyelország és Bulgária felé történő leállítása a fő téma. Ha ténylegesen leállna a gázexport egy nagy európai ország – például Németország – irányába, az jelentős hatással lenne a piaci hangulatra és a gazdaságra egyaránt. A következő napokat ezek a fejlemények fogják meghatározni.

A német DE30 laposan kezdte a mai kereskedést és mindeddig nem tudott meghatározó mozgást produkálni egyik irányba sem. Az index tegnap kapott egy nagy ütést és leesett a 2020 novemberében, az amerikai elnökválasztás után induló rali 50%-os visszatérési szintje (13.800 pont) alá.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ma ennek a szintnek a visszaszerzésével próbálkoznak a bikák, de még nem sikerült lényegesen eltávolodni ettől a támasztól, jelenleg is 13.800 pont körül mozog az árfolyam. Ha az eladók újra visszaszereznék az irányítást, nem zárható ki egy esés a következő fő támaszzónáig, ami 13.150 pont és 61,8%-os visszatérési szint között húzódik.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) a mai piacnyitás előtt tette közzé 2022 első negyedéves eredményszámait. A hitelező 7,33 milliárd euró nettó árbevételt generált (várt: 7,02 mrd), amit az erős befektetési banki tevékenység húzott felfelé (3,32 mrd árbevétel szemben a várt 2,97 milliárddal). A kereskedési bevétel 2,84 mrd eurót ért el (várt: 2,48 mrd), a nettó kamatbevétel pedig éves összehasonlításban 2,7%-kal 2,88 mrd euróra nőtt. Az adózás előtti profit 1,66 mrd euró lett (várt: 1,70 mrd).

A BASF (BAS.DE) közölte, hogy 2022 júliusában leépíti maradék üzleti tevékenységeinek többségét Oroszországban és Fehéroroszországban. A német cég jelezte, hogy az élelmiszeripari üzletág kivételt képez a döntés alól. A fehéroroszországi és oroszországi eladások a BASF árbevételének mintegy 1%-át tették ki 2021-ben.

A londoni bíróság engedélyezte az Airbus (AIR.DE) számára, hogy visszamondja a Qatar Airways által A321neo típusú gépekre leadott megrendelést. Az Airbus a katari légitársasággal fennálló vitája miatt döntött úgy, hogy felmondja a megrendelést, de a Qatar Airways bíróságon támadta meg a döntést és abban bízott, hogy a bíróság nem engedélyezi majd a megrendelést felmondását. A bírói döntés következtében az európai gépgyártónak lehetősége nyílik arra, hogy a Qatar Airways által lefoglalt gyártási kapacitással más vásárlókat elégítsenek ki.

A Commerzbank (CBK.DE) közzétette előzetes eredményét a 2022 Q1-es időszakra vonatkozóan. Az árbevétel 2,80 mrd euró lett (várt: 2,25 mrd), az üzemi eredmény pedig 544 millió eurót ért el (várt: 324,6 millió). A nettó kamatbevétel 1,40 mrd eurós értéke szintén meghaladta az 1,25 mrd euróról szóló várakozásokat. A társaság megerősítette éves eredménycéljait.

Elemzői lépések

● A Hugo Boss (BOSS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „felhalmozás”-ra rontotta a Baader Helvea. A célár 56.00 euró.
● Az Evotec (EVT.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította az FMR Frankfurt Main. A célár 39.00 euró.

Forrás: XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek