Piaci körkép: a Rheinmetall 88 használt tankot szán Ukrajnának

● Pluszban Európa
● A DE30 visszatért 14.000 pont fölé
● A Deutsche Boerse emelkedik a Q1-es eredményekre

Emelkednek az európai részvénypiacok kedden, az indexek a tegnapi erős amerikai zárás és az ázsiai piacok emelkedése nyomán kaptak lendületet. A német DE30 és a holland NED25 a legjobban teljesítő európai mutatók, mindkettő 1% feletti pluszban jár.

Tegnap a többi európai indexhez hasonlóan nagyot esett a DE30, ugyanakkor a csökkenés megállt a 13.900 pont körüli területnél, és este már elkezdett helyreállni az index. A bikáknak sikerült a lélektanilag fontos 14.000 pontos szint fölé tolniuk az árfolyamot, az emelkedő mozgás pedig egészen addig folytatódott, amíg az ár el nem érte a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) és 14.200 pont között húzódó ellenállási zónát.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ma reggel, az európai kereskedési idő elején egy kisebb visszahúzás történt, de ez meg is állt a 14.050 pontos szintnél. Ezt a zónát nemcsak a korábbi árreakciók jelzik, hanem itt húzódik a lokális piaci geometria alsó határa is. Amennyiben ennél a támasznál pozitív reakció alakulna ki, az azt jelezné, hogy folytatódhat az emelkedő mozgás és az említett 14.200 pontos szint lenne az első figyelendő ellenállás.

Vállalati hírek

A Deutsche Boerse (DB1.DE) A nettó árbevétel 24%-os megugrásáról számolt be a tavalyi első negyedévhez képest, az idei árbevétel 1,06 mrd euró lett (várt: 1,05 mrd), míg az EBITDA 32%-kal lett magasabb és 687,4 millió eurót ért el (várt: 628,3 millió). A nettó eredmény 33%-kal 420,8 millió euróra javult. A társaság közölte, hogy 2022 egészére 2,2 milliárd euró feletti EBITDA eredményt vár, szemben a korábbi előrejelzésben szereplő „2,2 mrd euró körüli” értékkel. A nettó árbevételt 3,8 milliárd euró fölé várják, szemben az előző becslésben megadott „3,8 mrd euró körüli” értékkel.

A Volkswagen (VOW1.DE) közölte, hogy megkezdte a termelés fokozatos újraindítását sanghaji gyárában. A kínai üzemet április elején zárták be, miután a koronavírus terjedésének megállítása érdekében lezárták a várost.

A Deutsche Welle riportja szerint a Rheinmetall (RHM.DE) engedélykérelmet nyújtott be múlt héten a német kormányzat felé azzal a céllal, hogy 88 darab használt Leopard 1A5 tankot biztosítsanak Ukrajna számára. A tankok értéke mintegy 115 millió euró. A német szövetségi biztonsági tanács várhatóan hamarosan dönt az Ukrajnába szállítandó nehézfegyverek kérelmeinek ügyében. A testület zárt üléseken tárgyal az engedélykérelmekről, még az ülések napirendje is szigorúan titkos, és sem a parlamentnek, sem a nyilvánosságnak nem tartozik elszámolással. Tevékenységéről csak összefoglaló adatokat közöl a hadiipari ágazat kivitelének alakulásáról szóló kormányzati jelentésekben.

Berlin eddig védekezésre szolgáló, úgynevezett könnyű fegyverzettel, főleg vállról indítható rakétákkal támogatta Ukrajnát az orosz csapatok elleni védekezésben.

A nehézfegyverek exportjának engedélyezése sajtóértesülések szerint a hetek óta erősödő bel- és külpolitikai nyomás eredménye, bejelentése kedden várható a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Kaiserslautern térségében fekvő Ramstein amerikai légi támaszponton, ahol Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter meghívására harmincnál is több ország képviselői tárgyalnak arról, hogy miként lehetne még inkább támogatni az Oroszország ellen védekező ukrán erőket.

Daniel Grieder, a Hugo Boss (BOSS.DE) vezérigazgatója egy Handelsblattnak adott interjúban elmondta, hogy nem látja szükségét a növekedési célok korrigálásának az orosz-ukrán háború miatt, mivel bízik abban, hogy a kiesést más piacokon, például Ázsiában vagy az Egyesült Államokban be tudják hozni. Grieder azt is közölte, hogy a 2022 őszi kollekcióra leadott előzetes megrendelések értéke 40%-kal nőtt tavalyhoz képest.

Elemzői lépések 

● A Gerresheimer (GXI.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „felülteljesítő”-re javította az Oddo BHF. A célár 101 euró.

Forrás: XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »