Újra a kereskedési sáv aljára esett a DAX

● Mínuszban az európai indexek
● A DE30 kereskedési sávjának alját teszteli
● A HeidelbergCement 2,40 eurós részvényenkénti osztalékot javasol

Enyhe emelkedéssel kezdték a mai napot az európai részvénypiacok, de mostanra elolvadtak a pluszok, egyedül az orosz MOEX tud erősödni, az index 4%-os pluszban van, de az orosz tőzsde közel 1 hónap szünet után, a külföldi eladások tiltása mellett nyitott újra. Az emelkedés így is csak a rubel gyengülésének tudható be, az RTS index és a dollárban elszámolt MOEX 9%-os veszteséget mutatnak jelenleg.

Megkezdődött a NATO csúcstalálkozó Brüsszelben, de egyelőre nem érkeztek hírek a tervezett döntésekről. Az eseményre mindenesetre figyelni kell a jelenlegi geopolitikai helyzet közepette.

A DE30 grafikonját órás (H1) intervallumon nézve látható, hogy a német index továbbra is egy 350 pontos kereskedési sávba van beragadva. Volt ugyan tegnap egy próbálkozás a sávból történő kitörésre felfelé, és az index eljutott 14.500 – 14.550 pont közé, de nem sikerült megtartani ezt a szintet. Ezután peig megindult egy visszahúzás, ami a sáv aljára tolta vissza az árfolyamot (14.200-14.250 pont).

Forrás: XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ha letörne ez a szint, a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) nyújthat még némi támaszt 14.170 pontnál, de ha ez a technikai támasz sem tudja megállítani az esést, akkor előfordulhat, hogy egy mélyebb esés következik. A kulcstámaszt a lokális piaci geometria alsó határa jelzi 13.880 pont környékén, de ennek teszteléséhez a medvéknek először át kellene jutniuk a 14.000 pontos lélektani szinten is.

Vállalati hírek

A Daimler Truck (DTG.DE) 2021-re 11%-os árbevétel-növekedésről számolt be éves összehasonlításban, ami 39,8 milliárd eurót ért el. A
kiigazított EBIT szerinti eredmény a 2020-as 657 millióról tavaly 2,55 milliárd euróra javult. A cég közölte, hogy 2022-ben 45,5 – 47,5 mrd euró közötti árbevételre számítanak, ami 14-19%-os növekedést jelent a 2021-es szintekhez képest.

A HeidelbergCement (HEI.DE) menedzsmentje részvényenkénti 2,40 eurós osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A Manager Magazin szerint Joe Kaeser – a Siemens Energy (ENR.DE) felügyelőbizottságának elnöke – fontolgatja a Siemens Gamesa és a Siemens Energy szétválasztását. A Siemens Gamesa a Siemens Energy leányvállalata. Kaeser állítólag a Gamesa eszközeinek teljes leírásán is gondolkozott a leányvállalat problémái miatt.

Forrás: XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »