Piaci körkép: kulcsszinthez ért a DAX

● Elfogyott a reggeli nyereség az európai tőzsdéken
● A DE30 a 14.450 pont körüli támaszokat teszteli
● A Volkswagen 7 milliárd eurót fektet be Spanyolországban

Magasabban kezdték a napot az európai részvénypiacok, de azóta eltűntek a nyereségek. A brit FTSE 100 (UK100) az egyetlen főbb index, mely pluszban tudott maradni, 0,3%-os emelkedésben áll jelenleg. A spanyol IBEX (SPA35) teljesít a leggyengébben, 0,7%-kal csökken az index.

A német IFO Intézet közzétette felülvizsgált gazdasági várakozásait, az IFO a német GDP 2,2 – 3,1% közötti növekedésére számít idén, csökkentve decemberben kiadott előrejelzését, melyben még 3,7%-os várakozás szerepelt. Ezzel párhuzamosan a 2022-es inflációs kilátásokat megemelték az 5,1-6,1%-os sávba, szemben a decemberben előre jelzett 3,3%-kal. A gazdasági várakozások rontásának fő oka természetesen az ukrajnai orosz invázió, ami jelentősen szétzilálta az európai beszállítási láncokat. Az előrejelzések tovább romolhatnak, ha az EU végigviszi az orosz energiaeszközök teljes tiltására vonatkozó terveket.

A DE30 ma délelőtt érte el legmagasabb értékét az ukrajnai orosz invázió kezdete óta, rövid ideig a 2022. március 16-17-én látott maximumok felett is járt az index. A bikák azonban nem tudták megtartani a nyereséget, és megindult a visszahúzás. Az index törölte teljes napi emelkedését és jelenleg enyhe mínuszban forog.

Forrás: XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A grafikont tekintve látható, hogy a DE30 fontos területre érkezhetett – a 14.450 pont körüli zónát korábbi árreakciók, az 50 órás mozgóátlag és az emelkedő trendcsatorna alsó határa is jelzi. Ennek áttörése megnyitná az utat egy nagyobb eséshez.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) bejelentette, hogy több mint 7 milliárd eurót tervez elkölteni Spanyolországban azzal a céllal, hogy felépítsenek egy beszállítói láncot az elektromos autók gyártásához. A Volkswagen akkumulátorgyárba és több más beszállító vállalkozásba fektet. A cég tervei szerint 2030 végére már hat akkumulátorgyárral fog rendelkezni Európában.

Elemzői lépések 

● A Lanxess (LXS.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „semleges”-re rontotta a Goldman Sachs. A célár 44 euró.
● A Nemetschek (NEM.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Bankhaus Metzler. A célár 104 euró.

Forrás: XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek