Piaci körkép: már emelkedő trendcsatornában mozog a DAX

● Vegyes hétkezdés az európai tőzsdéken
● A DE30 tests a 14.450 pontos ellenállási zónát teszteli
● A Deutsche Post leányvállalata fenntartható repülő-üzemanyagra vált

Vegyesen forognak az európai indexek az új hét első napján, a német DE30, a francia CAC40 (FRA40) és a spanyol IBEX (SPA35) stagnál, míg a lengyel WIG20 (W20), a brit FTSE 100 (UK100) és az olasz FTSE MIB (ITA40) nyereségben áll, a belga, a svájci és a svéd index pedig esik. A gazdasági naptár ma üres, de a Joe Biden és az EU vezetői közötti telefonos egyeztetés (16:00-kor) utáni kommentárok és Powell Fed elnök beszéde (17:00-kor) kissé megmozgathatják a piacokat.

A háború indukálta kezdeti eladási hullám után a DE30 elkezdett helyreállni és most már egy emelkedő trendcsatornában mozog. Az emelkedést ugyanakkor megállította a 14.450 pont felett húzódó ellenállási zóna – ennek áttörése megnyitná az utat a csatorna tetejének eléréséhez, ami jelenleg 15 ezer pont körül található.

Forrás: XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Másrészről, ha nem sikerülne az ellenállás fölé törni és az árfolyam visszahúzódna, akkor a csatorna alsó határának tesztje következhet, ami a jelenlegi ártól 130 ponttal lejjebb található. Ha a csatorna alja sem állítaná meg az esést, akkor a következő napokban az árfolyam a 14.000 pontos támasz felé veheti az irányt.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) bejelentette, hogy közös vállalkozásokat indít kínai partnereivel az elektromos autókban használt akkumulátorok gyártási láncainak felpörgetése érdekében. A cél a költséghatékonyság és az ellátásbiztonság növelése, a Volkswagen egy-egy akku költségének 30-50%-át szeretné lefaragni.

A DHL Express, a Deutsche Post (DPW.DE) leányvállalata bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Nestével és a BP-vel 800 millió liter fenntartható repülő-üzemanyag leszállítására a következő 5 évben. A lépés része a karbonlábnyom csökkentését szolgáló erőfeszítéseknek.

A Rheinmetall (RHM.DE) az egyik legjobban teljesítő indexkomponens ma, a német védelmi cég részvényei profitálnak a javuló piaci hangulatból és a várhatóan nagymértékben növekvő katonai kiadásokból. A Rheinmetall – amely a legnagyobb német fegyvergyártó és az egyik legnagyobb Európában – a Németország által védelmi célokra pluszban elköltött összeg több mint 30%-át szerezheti meg.

Forrás: XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »