Továbbra is nyomás alatt a DAX, jön az átsúlyozás 

● Mínuszban forognak az európai részvények
● A DE30 a 2020 novemberében indult emelkedés 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli
● A Daimler Truck Holding és a Hannover Re bekerül a DAX indexbe

Esnek ma az európai piacok, miután az éjjel az orosz bombázás következtében tűz ütött ki Ukrajnában, Európa legnagyobb atomerőművénél. Az atomenergiai ügynökségek gyorsan megnyugtatták a világot azzal, hogy nem tapasztaltak megemelkedett sugárzási szintet az üzemnél és a reaktorok nincsenek veszélyben. Ezek a szavak azonban nem hatották meg a tőzsdéket és az európai indexek továbbra is jóval a tegnapi záróáraik alatt forognak. Az autóipari és a légiforgalmi szektor, valamint a bankpapírok a mai nap vesztesei.

A DE30 már több mint a felét visszaadta annak az emelkedésnek, ami 2020 novemberében, az amerikai elnökválasztást követően indult meg. Az index jelenleg a 13.150 pont és az említett emelkedő szakasz 61,8%-os visszatérési szintje (13.250 pont) által alkotott támaszzónát teszteli. Jegyezzük meg, hogy az index már letörte az overbalance-szerkezet (lila vonal) alsó határát, így technikai szempontból már megtörtént a trendváltás.

Forrás: XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Fundamentálisan nézve az Ukrajnával kapcsolatos bizonytalanság és a háború hatása a világgazdaságra szintén nyomás alá helyezi az eszközárakat. Ha a DE30 letöri az említett 13.150-13.250 pont közötti támaszt, akkor nem zárható ki, hogy az árfolyam tovább esik a 78,6%-os visszatérési szint felé, ami 12.400 pont környékén található.

Vállalati hírek

A Qontigo, a DAX indexek szolgáltatója bejelentette, hogy átsúlyozza a főbb indexeit, a változások március 21-én lépnek hatályba. A Siemens Energy (ENR.DE) és a Beiersorf (BEI.DE) papírjai kikerülnek a DAX indexből, helyüket a Hannover Re (HNR.DE) és a Daimler Truck (DTG.DE) részvényei veszik át.

A Financial Times cikke szerint a Deutsche Bank (DBK.DE) megkezdte oroszországi tevékenységének felülvizsgálatát. A német hitelező áttekinti lehetőségeit moszkvai és szentpétervári IT központjainak működtetésére vonatkozóan, melyek 1300 munkavállalót alkalmaznak. A Financial Times által idézett források még nem született döntés az ügyben és nem zárható ki, hogy a bank nem szünetelteti és nem függeszti fel oroszországi működését.

A HeidelbergCement (HEI.DE) bejelentette, hogy 300-350 millió értékben saját részvény vásárlásokat tervez a visszavásárlási programjának második szakaszában. Az ügyletek lebonyolítása március 7-től legalább 2022. augusztus 31-ig tart majd.

Elemzői lépések

● Az E.ON (EOAN.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „tartás”-ra rontotta a Bankhaus Metzler. A célár 11 euró.
● A Lufthansa (LHA.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „tartás”-ra javította a HSBC. A célár 6,50 euró.
● A LEG Immobilien (LEG.DE) részvényekre „tartás” ajánlást adott ki a Stifel. A célár 117 euró.
● A TAG Immobilien (TEG.DE) részvényekre „vétel” ajánlást adott ki a Stifel. A célár 26,5 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »