Piaci körkép: még jobban eladósódna a TUI

Pluszban indítottak az európai piacok hétfőn, a kereskedés nagy résekkel felfelé indult a Wall Street erős pénteki zárásának köszönhetően, a reggeli nyereség egy részét ugyanakkor máris visszaadták az indexek, sőt, a német piac már enyhe mínuszba került.

A reggeli lengyel, olasz és eurózónás GDP riportok nem tudták megmozgatni a piacokat. Délután 2-kor érkeznek a német inflációs adatok, ez viszont inkább a devizapiacra lehet majd hatással, a részvénypiacokra kevésbé. Az euróövezeti GDP 0,3%-os növekedést mutatott a tavalyi utolsó negyedévben, megfelelve az elemzői várakozásoknak, ugyanakkor éves alapon csak 4,6% lett a bővülés, ami kissé elmaradt a 4,7%-os piaci konszenzustól.

Az adatoknak mindenesetre nem sok figyelmet tulajdonítottak a piacok, az indexek folytatták a nyitás után megkezdett ereszkedést. A német inflációs adatok azért még hozhatnak mozgást, főleg, hogy az EKB ezen a héten ülést tart.

A DE30 magasabban kezdte az új hetet a Wall Street pénteki erős zárását követően, de az index emelkedése megállt, amikor elérte az év elején indult eső szakasz 50%-os visszatérési szintjével jelzett ellenállási zónát (15.550 pont körül), majd visszahúzódott a 200 órás mozgóátlag alá (lila vonal). Ha a bikák nem tudják visszaszerezni az irányítást, nem zárható ki, hogy az árfolyam visszatér a rövidtávú emelkedő trendcsatorna alsó határához 15.150 pont környékén.

Forrás: xStation5

Ha viszont újra a vevők kerülnének nyeregbe, az index újra próbálkozhat a 15.550 pontos szint áttörésével, és a trendcsatorna felső határát is tesztelheti 15.640 pont körül.

Vállalati hírek

A TUI (TUI.DE) 500 millió euró értékben tőkebevonást kezdeményez, mellyel intézményi befektetőket céloznak meg. A befolyó összeget új hotelek finanszírozására használnák. A lépésre egy olyan időszakban kerülne sor, amikor a TUI eleve rekordnagyságú adóssággal küzd a turisztikai szektort sújtó koronavírus-járvány miatt.

A Reuters riportja szerint a T-Mobile (TMUS.US), a Deutsche Telekom amerikai leányvállalata egy belső memóban jelezte munkavállalóinak, hogy azoknak a dolgozóknak a munkaszerződését megszüntetik, akik áprilisig nem oltatják be magukat.

Elemzői lépések 

● A Bayer (BAYN.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Citi. A célárat 70 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a TUI (TUI.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »