Piaci körkép: a Lufthansáé lesz az olasz nemzeti légitársaság

● Erősödnek szerdán az európai indexek
● A DE30 a 15.500 pontos szintet közelíti
● Az RWE (RWE.DE) építi meg Dánia legnagyobb tengeri szélerőmű parkját

Magasabban kezdték a napot az európai tőzsdék, a főbb indexek 2% körüli pluszban járnak, miközben a befektetők a ma esti Fed döntésre várnak – a piacok tudni szeretnék, hogy a Fed az elmúlt napok erős korrekciói után is fenntartja-e héja hangvételét. Valószínűleg a geopolitikai tényezők is fókuszban maradnak, miután Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin személye elleni szankciókat is megfontolna, amennyiben Oroszország inváziót indítana Ukrajna ellen.

A DE30 tegnap mínuszban nyitott, de a vevők délutánra visszaszerezték az irányítást és az index ledolgozta napi veszteségének nagy részét. A DE30 a lélektani 15.000 pontos támaszról felpattant, amit az 1:1 piaci szerkezet alsó határa is jelez és jelenleg már a 15.500 pontos lokális ellenállási szintet közelíti, ami majdnem egybeesik a 200 napos mozgóátlaggal (piros vonal).

Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Az RWE (RWE.DE) koncessziós szerződést írt alá a dán energiahivatallal a Thor nevű tengeri szélerőmű park megépítésére és 30 éven keresztüli üzemeltetésére.

A Lufthansa (LHA.DE) együttműködésre lépett az MSC Cruises anyacégével, az olasz ITA Airways légitársaságban történő többségi részesedés megszerzése érdekében. Az ITA Airways a korábbi olasz nemzeti légitársaság, az Alitalia romjaiból jött létre.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az RWE (RWE.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek