Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

● Magasabban forognak az európai indexek kedden
● A DE30 felpattant a 15 ezer pontos szint tesztelése után
● A Siemens Healthineers 50 millió covid-gyorstesztet szállít az Egyesült Államokba

Magasabban forognak az európai indexek kedden, annak ellenére, hogy Ázsiában ma hajnalban is borús volt a hangulat. A nyugat-európai blue chip indexek többsége 1% körüli pluszban jár, míg az orosz és lengyel indexek felülteljesítenek és 2% körüli emelkedést mutatnak.

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. Az üzleti hangulatot jelző fő mutató a decemberi (94,7 pontról felfelé javított) 94,8 pontról januárban 95,7 pontra ugrott (várt: 94,7). A jelenlegi hangulatot tükröző alindex a várakozásoknak megfelelően 96,9 pontról 96,1 pontra csökkent, míg a várakozások alindexe 92,6 pontról 95,2 pontra javult (várt: 93,0 pont). A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató indexek meghaladták a várakozásokat, ami pozitívnak tekinthető, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült. Klaus Wohlrabe, az IFO közgazdásza elmondta, hogy legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

A DE30 magasabban kezdte a napot, köszönhetően a Wall Streeten látott tegnapi látványos fordulatnak. Az index beesett ugyan a kereskedés elején, de a csökkenés megállt a 15.000 pontos területnél, és innen elkezdett helyreállni a DE30. Az index visszakapaszkodott a 15.080 pontos árzóna fölé, ami az elmúlt hónapokban az index mozgásának alsó határát jelentette. A legközelebbi fontos ellenállási zóna 15.400 pont környékén található.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Bár a gazdasági naptár ma egészen szellős, a kereskedőknek érdemes résen lenniük az amerikai kereskedés kezdetekor (15:30), az elmúlt napokban ugyanis ekkor indultak meg a nagyobb ármozgások.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) együttműködést kötött a Robert Bosch GmbH autóipari beszállítóval az önvezető járművek fejlesztésének felgyorsítása érdekében. A vállalatok már jövő évben szeretnének néhány kész önvezető megoldással a vásárlók elé lépni, mint például az önvezetés városi környezetben vagy autópályákon.

A Siemens Healthineers (SHL.DE) szerződést nyert el az amerikai védelmi minisztériumtól 50 millió darab Covid-19 gyorsteszt leszállítására. A Siemens Healthineers által szolgáltatott tesztek vény nélkül lesznek kaphatóak és otthoni tesztelésre szolgálnak majd. A szerződés része Biden azon tervének, hogy az amerikaiakat 1 milliárd ingyenes otthoni gyorsteszttel lássák el. A szerződés pénzügyi részleteit nem közölték.

A Volkswagen (VOW1.DE) enyhe pluszban forog ma, az árfolyam tegnap tesztelte a 2020 novemberében indult emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintjét, de nem tudta azt lefelé áttörni. A legközelebbi figyelendő ellenállás – amennyiben a felfelé tartó mozgás folytatódik – a 260 eurós területnél található. Másrészről, ha a medvék visszaszereznék az irányítást és a részvény újra esni kezdene, az ereszkedő trendcsatorna alsó határa 230 euró környékén jelentheti a legközelebbi fontos támaszt. Forrás: xStation5

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »