Piaci körkép: Olaszországban vásárolhat be a Lufthansa

● Mínuszban az európai részvénypiacok
● A DE30 15.400 pont alá esett
● A Commerzbank 400 millió eurós céltartalékot képez lengyel leánybankjánál

Veszteséggel indították az új hetet az európai indexek, reagálva a Wall Street pénteki újabb súlyos eladási hullámára. A főbb európai indexek mind 1% feletti mértékben esnek, a német DE30, a spanyol IBEX (SPA35), a francia CAC40 (FRA40) és a holland AEX (NED25) 1,5% körüli csökkenésben állnak. Az orosz részvények még ennél is sokkal gyengébbek, az RTS (RUS50) 6%-os mínuszban van az Ukrajna ügyében kialakult feszültség fokozódása miatt.

A DE30 továbbra is lefelé tart és már 5%-kal a történelmi csúcsa alatt forog. A német index jelenleg egy döntő letöréssel próbálkozik a 15.400 pontos támasz alatt, és eddig úgy tűnik, az eladóknak ez sikerülni fog. Ha így marad a helyzet, a következő fontos támasz 15.080 pont környékén található.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A vártnál némileg jobb januári BMI-adatok csak átmeneti támaszt nyújtottak az árfolyamnak, az index nem sokkal az adatok közlése után ismét lefelé indult. Ezen a héten két dologra kell figyelniük a befektetőknek, az egyik a Fed ülése lesz szerdán, a másik pedig az Ukrajna helyzete miatt fokozódó feszültség Kelet-Európában.

Vállalati hírek

A Commerzbank (CBK.DE) közölte, hogy a negyedik negyedéves eredményét érzékenyen érinti egy céltartalékképzés, melyet lengyel leánybankjánál, az mBanknál kell végrehajtania. A német hitelező jelezte, hogy utolsó negyedévi nettó eredménye mintegy 404 millió euróval lesz alacsonyabb az mBank devizaalapú kölcsönei miatt.

Peter Schiefer, az Infineon Technologies (IFX.DE) autóipari részlegének vezetője egy, az Automobilwoche újságnak adott interjúban elmondta, hogy a chiphiány végére 2023-ban számít.

A Reuters cikke szerint a Lufthansa (LHA.DE) tárgyalásokat folytat az állami tulajdonú olasz ITA légitársaságban történő 40%-os részesedés megvásárlásáról. A Reuters egyik forrása szerint az ügyletet egy-két héten belül bejelenthetik.

Elemzői lépések

● A Siemens Energy (ENR.DE) részvényeire adott ajánlását „tartás”-ra rontotta a HSBC. A célár 20 euró.
● Az Allianz (ALV.DE) részvényeire „vétel” ajánlást adott ki a Jefferies. A célár 265 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »