Piaci körkép: elmaradt a csúcsdöntés

Vegyesen forognak az európai tőzsdék a hét utolsó napján, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Hollandiában és Ausztriában pluszokat láthatunk, míg a német, spanyol, francia, orosz és lengyel blue chip indexek lefelé mozdultak ma. Az amerikai munkaerőpiaci adatokat 14:30-kor publikálják, ez lesz a nap kulcseseménye – ezen időpont körül a befektetők készülhetnek a volatilitás esetleges megugrására.

A DE30 közel került történelmi csúcsához ezen a héten, de nem tudott új rekordra törni, miután a piaci hangulat a Fed jegyzőkönyvének publikálása után elromlott. A német index visszahúzódott a lélektanilag fontos 16 ezer pontos szinthez.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ma reggel ez alá is benézett a jegyzés, de az index támaszra talált a 200 periódusos mozgóátlagnál (H4 intervallum – lila vonal), innen pedig megindult a helyreállás, így az ár újra a 16 ezres szintet teszteli, csak ezúttal ellenállásként. A részvénypiacokon ma délután fél 3 körül megnőhet a volatilitás, ekkor teszik közzé az NFP-adatokat (Non-Farm Payroll – nem mezőgazdasági munkahelyek száma).

Vállalati hírek

Befektetők 300 millió eurós kártérítést követelnek az Airbustól (AIR.DE), mert a cég elmulasztotta megfelelően tájékoztatni őket arról, hogy érintettek egy európai korrupciós botrányban. Az ügy nyomán 4 milliárdot kellett fizetnie a cégnek a francia, brit és amerikai hatóságok felé. A befektetők azt állítják, hogy a tájékoztatás hiánya miatt az elvárhatónál magasabb áron vásároltak részvényeket, ami később veszteségeket okozott.

James von Moltke a Deutsche Bank (DBK.DE) pénzügyi igazgatója közölte, bízik abban, hogy a hitelező eléri a 2022-re kitűzött 8%-os nyereségességi célszámot. Elmondása szerint a befektetési bankok helyzete idén normalizálódik, ami a korábban vártnál magasabb profitot fog eredményezni.

Elemzői lépések

  • A Zalando (ZAL.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Hauck & Aufhaeuser. A célár 92 euró.
  • A Lanxess (LXS.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását „túlsúlyozás”-ra javította a Barclay’s. A célár 70 euró.
  • A Thyssenkrupp (TKA.DE) részvényeire „semleges” ajánlást adott ki az Oddo BHF. A célár 12 euró.
  • Az Evotec (EVT.DE) részvényeire „semleges” ajánlást adott ki a Citi. A célár 40 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »