Piaci körkép: elmaradt a csúcsdöntés

Vegyesen forognak az európai tőzsdék a hét utolsó napján, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Hollandiában és Ausztriában pluszokat láthatunk, míg a német, spanyol, francia, orosz és lengyel blue chip indexek lefelé mozdultak ma. Az amerikai munkaerőpiaci adatokat 14:30-kor publikálják, ez lesz a nap kulcseseménye – ezen időpont körül a befektetők készülhetnek a volatilitás esetleges megugrására.

A DE30 közel került történelmi csúcsához ezen a héten, de nem tudott új rekordra törni, miután a piaci hangulat a Fed jegyzőkönyvének publikálása után elromlott. A német index visszahúzódott a lélektanilag fontos 16 ezer pontos szinthez.

Forrás: xStation5

Ma reggel ez alá is benézett a jegyzés, de az index támaszra talált a 200 periódusos mozgóátlagnál (H4 intervallum – lila vonal), innen pedig megindult a helyreállás, így az ár újra a 16 ezres szintet teszteli, csak ezúttal ellenállásként. A részvénypiacokon ma délután fél 3 körül megnőhet a volatilitás, ekkor teszik közzé az NFP-adatokat (Non-Farm Payroll – nem mezőgazdasági munkahelyek száma).

Vállalati hírek

Befektetők 300 millió eurós kártérítést követelnek az Airbustól (AIR.DE), mert a cég elmulasztotta megfelelően tájékoztatni őket arról, hogy érintettek egy európai korrupciós botrányban. Az ügy nyomán 4 milliárdot kellett fizetnie a cégnek a francia, brit és amerikai hatóságok felé. A befektetők azt állítják, hogy a tájékoztatás hiánya miatt az elvárhatónál magasabb áron vásároltak részvényeket, ami később veszteségeket okozott.

James von Moltke a Deutsche Bank (DBK.DE) pénzügyi igazgatója közölte, bízik abban, hogy a hitelező eléri a 2022-re kitűzött 8%-os nyereségességi célszámot. Elmondása szerint a befektetési bankok helyzete idén normalizálódik, ami a korábban vártnál magasabb profitot fog eredményezni.

Elemzői lépések

  • A Zalando (ZAL.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Hauck & Aufhaeuser. A célár 92 euró.
  • A Lanxess (LXS.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “túlsúlyozás”-ra javította a Barclay’s. A célár 70 euró.
  • A Thyssenkrupp (TKA.DE) részvényeire “semleges” ajánlást adott ki az Oddo BHF. A célár 12 euró.
  • Az Evotec (EVT.DE) részvényeire “semleges” ajánlást adott ki a Citi. A célár 40 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Evotec (EVT.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Nem tér magához a brit autóipar

Az SMMT csütörtöki összesítése alapján 2021-ben 34 százalékkal kevesebb autó készült a brit gyártóüzemekben, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes évben. Ennél kevesebb autót utoljára 1956-ban gyártottak.

Read More »

Nem hátrált a Fed, esnek a tőzsdék

A Fed monetáris politikai döntéshozói szerda este konkrét időpont megadása nélkül jelezték a kamatemelés megkezdésének közeledtét az erősödő inflációs nyomás miatt. Bár ez önmagában nem újdonság, egyes piaci szereplők abban reménykedtek, hogy az utóbbi hetek erős korrekciója miatt a Fed esetleg lassít a tervezett monetáris szigorítás ütemezésén.

Read More »

Leave a Reply