Piaci körkép: új rekord felé kacsintgat a DAX

● Folytatják emelkedésüket az európai piacok
● A DE30 új rekord felé kacsintgat
● A BMW rekordszámú autót adott el 2021-ben

Pluszban forognak az európai tőzsdék szerdán, a német DE30 teljesít ma a legjobban, így közel került az új történelmi rekord beállításához.  A ciklikus részvények vezetik a mai emelkedést, a legjobban az autóipari és a vegyipari szektor teljesít az Euro Stoxx 600 indexben.

A DE30 a 16.200 pontos szint áttörésével folytatta emelkedését ma délelőtt, a német blue chip index már csak 60-70 ponttal jár történelmi csúcsa alatt. Amennyiben sikerülne új rekordra törni, a bikák számára a 16.535 pont körüli terület lehet a következő cél.

Forrás: xStation5

Ezt a zónát a duplaalj-alakzatból való kitörés elvárható magassága jelzi. Ma két eseményre kell figyelniük a befektetőknek, az egyik a 14.15-kor érkező amerikai munkaerőpiaci jelentés (ADP), a másik pedig a Fed jegyzőkönyvének publikálása 20:00 órakor. Az utóbbi lehet a fontosabb, mert támpontot nyújthat arra vonatkozóan, hogy a jegybankárok megvitatták-e már a Fed mérlegének csökkentését.

Vállalati hírek

A BMW (BMW.DE) bejelentette, hogy a félvezetőhiány ellenére rekordszámú, 2,2 millió darab BMW márkájú autót adtak el 2021-ben. A BMW azt is közölte, hogy több mint 100 ezer elektromos autójuk talált gazdára tavaly.

Elemzői lépések 
● A Continental (CON.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “semleges”-re rontotta a JPMorgan. A célár 110 euró.
● Az ElringKlinger (ZIL2.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “túlsúlyozás”-ra javította a JPMorgan. A célár 16 euró.
● A Deutsche Wohnen (DWNI.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Kepler Cheuvreux. A célár 49,50 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a BMW (BMW.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »