Piaci körkép: döcögős évre számít a Daimler

● Pluszban az európai piacok
● A DE30 a 16.100 pontos területet teszteli
● Az Airbus valószínűleg túlteljesítette a 2021-re tervezett leszállításokat

Második napja emelkednek az európai részvénypiacok, nyereségek láthatók az egész kontinensen. A brit, francia és osztrák blue chip indexek teljesítenek a legjobban, míg a lengyel WIG20 (W20) lemaradt, mindössze 0,2%-kal erősödik. A mai nap legfontosabb eseménye az OPEC+ ülése lesz 14:00 órakor, bár a részvénypiacokra ez nem feltétlenül lesz hatással.

Forrás: xStation5

A DE30 folytatja a két hete megindult emelkedő mozgást, az index a tegnapi nyereségre építve már a 16.100 pont körüli területet teszteli ma. A német tőzsdemutató körülbelül 1,2%-kal jár 16.300 pont felett beállított történelmi csúcsa alatt, így nem zárható ki egy újabb rekord, ha a kedvező hangulat kitart. Amennyiben az optimizmus halványulna és az eladók kerekednek felül, a lélektanilag fontos 16.000 pontos szint lehet az első támasz. Forrás: xStation5

Vállalati hírek 

Markus Schaefer, a Daimler (DAI.DE) technológiai igazgatója elmondta, hogy a német autógyártó 2022 egészében félvezetőhiányra számít, ami az év első felében súlyosabb lesz. Az igazgató közölte, hogy ebben az évben aligha várható bármilyen termelésnövelés.

Egy befektetői csoport 2,2 milliárd dolláros pert készít elő a Bayerrel szemben (BAYN.DE) a Monsanto akvizíciója miatt. A több mint 300 magán- és intézményi befektetőből álló csoport azt állítja, hogy a társaság félrevezette a befektetőket a folyamatban lévő Roundup-perek kockázatainak és hatásainak tekintetében.

A Reuters riportja szerint az Airbus (AIR.DE) valószínűleg túlteljesítette a 2021-re kitűzött leszállítási darabszámot, annak ellenére, hogy korábban voltak gondok az átadásokkal. A Reuters ipari forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az európai repülőgép-gyártó december végén több “last-minute” leszállítást teljesített és meghaladta az évre kitűzött 600 darabos célszámot.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Daimler (DAI.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »