Piaci körkép: pert kapott a nyakába az Airbus

● Pluszban az európai piacok
● A DE30 visszaemelkedése a 15.415 – 15.440 pontos árzónában akadt el
● A Qatar Airways géphibák miatt beperli az Airbus-t

Pluszban forognak az európai tőzsdék kedden, a blue chip indexek a tegnapi veszteségeiket többé-kevésbé ledolgozták. A holland. spanyol, portugál és osztrák piacok 1% feletti nyereséget mutatnak ma, a lengyel WIG20 (W20) viszont lemaradt, mindössze 0,1%-kal emelkedik.

A 15.100 pont környékén rajzolt tegnapi bikás gyertya után megindult a helyreállás a DE30 piacán, az index a tegnapi mínusz nagy részét ledolgozta, de az emelkedés megállt a csütörtöktől számolt eső szakasz 50%-os visszatérési szintje (15.415 pont) és a november közepén indult csökkenés 38,2%-os visszatérési szintje (15.440 pont) között.

Forrás: xStation5

A DE30 ma reggel korrigálta az emelkedés egy részét, de a vevők újra kezdik átvenni az irányítást. Az említett 15.415 – 15.440 pont közötti terület kulcsfontosságú, ezt érdemes figyelni. Ha az eladók kerekednek felül, a figyelem ismét a 15.100 pontos területre, a legutóbbi mélypontokra irányulhat.

Vállalati hírek

A Qatar Airways beperelte az Airbus-t (AIR.DE) egy hiba miatt, amelynek következtében a légitársaságnak 21 darab A350-es gépet, vagyis az A350-es flottájának 40%-át a földön kell tartania. A Qatar Airways közölte, hogy festékhólyagosodást és rozsdát találtak a gép villámhárító rétegén, ami biztonsági kockázatot jelent. A Qatar Airways hétfőn ügy döntött, hogy bíróságra viszi az ügyet, miután nem tudott megegyezni az Airbus vállalattal. Az Airbus azzal vádolta meg a légitársaságot, hogy félreértelmezi a problémát. A vita következtében a Qatar Airways nem veszi át az új Airbus gépeket sem, amelyek 2021 júniusától érkeznek a légitársasághoz.

Leonhard Birnbaum, az E.ON (EOAN.DE) vezérigazgatója közölte, hogy egyhamar nem számít a magas áramárak csökkenésére. Azt is hozzátette, hogy az árak tovább emelkedhetnek, amennyiben nem indulnak meg a szállítások az Északi Áramlat-2 gázvezetéken.

Elemzői lépések

● A Deutsche Boerse (DB1.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította az UBS. A célár 165 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Boerse (DB1.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »