Piaci körkép: eladja mobiltornyait a Deutsche Telekom

● Politikai hírek és lezárások miatt zuhannak az európai indexek
● A DE30 a 15.100 pontos zónát teszteli
● A Deutsche Telekom 2022 első negyedében eladhatja mobiltorony-üzletágát

Nagy esést mutatnak hétfőn az európai indexek, miután Hollandia országos lezárást hirdetett a koronavírus Omikron variánsa miatt, az amerikai infrastruktúra-csomag elfogadását pedig jövő évre csúsztatták. Az öreg kontinens blue chip indexei 1% feletti mínuszban járnak, a német, francia, spanyol és olasz piacokon pedig 2% feletti az esés mértéke.

A DE30 réssel lefelé indította a hetet, az index nyitáskor rögtön a piaci geometria és a legutóbbi kereskedési sáv alá került, innen pedig tovább ereszkedett az árfolyam. A 15.430 – 15.800 pont közötti kereskedési sávból történő kitörés célára máris teljesült, mivel az index elérte a 15.100 pontos területet. A lefelé tartó mozgás ennek a támasznak az elérésekor kifulladt és jelenleg úgy tűnik, hogy a bikák egy helyreállító mozgást próbálnak elindítani.

Forrás: xStation5

Az utolsó órás gyertya hosszú alsó kanóca (narancs kör) biztatónak tűnik. A legközelebbi fő ellenállási zóna a 15.430 pont körüli területen található.

Vállalati hírek

Sajtójelentések szerint Kína újra nyomást gyakorol a Continental (CON.DE) vállalatra, hogy ne használjon Litvániában készült alkatrészeket, de a Reuters szerint ezúttal más német cégeket is elért Kína haragja, főleg az autóipari és a mezőgazdasági szektorban. Litvánia és Kína Tajvan megítélése miatt került diplomáciai konfliktusba, mivel Kína Tajvant teljes mértékben saját részének tekinti, ellentétben például Litvániával vagy az Egyesült Államokkal.

A Handelsblatt riportja szerint a Deutsche Telekom (DTE.DE) akár 2022 első negyedévében eladhatja mobiltorony-üzletágát A Deutsche Telekom más telekommunikációs társaságok ajánlatait is várja akár kisebbségi, akár többségi tulajdon megszerzésére. Az üzletág teljes értéke 20 milliárd euró lehet, a Handelsblatt szerint a Deutsche Telekom azt szeretné, ha az eladási folyamat 2022 első negyedévének végére megkezdődne.

Christian Scherer, az Airbus (AIR.DE) kereskedelmi igazgatója szerint az A320-as gépcsaládba tartozó, keskenytörzsű repülőgépek vásárlóinak 2 évet kell várniuk a kiszállításra. A társaság közölte, hogy a hosszú szállítási idő oka az egyes fontos alkatrészekben mutatkozó kínálati hiány.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Telekom (DTE.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »