Piaci körkép: veszteséges a Metro, Ausztráliában is befutó az Airbus

DE30: az európai indexek is raliznak a Fed ülése után

● Európa is követi a Wall Street tegnapi emelkedését
● A DE30 a 15.725 pontos ellenállási zónát teszteli
● Az ausztrál Qantasból nagy megrendelést kaphat az Airbus

Emelkednek az európai tőzsdeindexek a Wall Street tegnapi, a Fed ülést követő ralija után. A nyereségek az egész kontinensen megfigyelhetőek, a legjobban az orosz indexek teljesítenek, 3% körüli pluszban járnak ma. A német, francia és holland tőzsdék is legalább 1%-os erősödést mutatnak.

Az Európai Központi Bank ma 13:45-kor jelenti be monetáris politikai döntését, de az esemény várhatóan nem vált majd ki nagyobb mozgásokat a részvénypiacokon.

A fő német tőzsdemutató 1,5%  körüli pluszban forog ma, a határidős index (DE30) 4 órás grafikonját (H4) nézve pedig látható, hogy az emelkedés a tegnapi Fed ülés után kezdődött meg. Az index ma reggel tesztelte az október-novemberi emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintjét 15.725 pont körül, de nem tudott e fölé jutni.

Forrás: xStation5

Az utolsó gyertya hosszú felső kanóca aggasztónak tűnik, mert arra mutat, hogy a vevőknek nincs elég ereje áttörni ezt az akadályt. Az e zóna fölé történő kitörések rövid életűek voltak és megállította őket a 200 periódusos mozgóátlag 15.800 pont környékén (lila vonal). Ezt a szintet érdemes figyelni, ha az index újra egy 15.725 pont fölé történő kitöréssel próbálkozna.

Vállalati hírek

Az ausztrál Qantas légitársaság bejelentette, hogy a belföldi utazásokra használt, meglévő Boeing 737-800 gépekből álló flottáját Airbus (AIR.DE) A320neo és A220 típusokra fogja cserélni. A megrendelést várhatóan a Quantas 2022-es pénzügyi évének végéig (2022. június 30.) leadják, miután azt az igazgatóság jóváhagyja. A megrendelés 40 darab fix gépvásárlást és további 94 gépre szóló vásárlási jogot tartalmaz.  Az első kiszállítások 2023 második félévében történhetnek meg. Az Airbus az egyik legjobban teljesítő indexkomponens ma.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Metro (B4B.DE) részvényei ezzel szemben esnek ma, miután a társaság bejelentette, hogy a 2021-es pénzügyi évére nem fizet osztalékot. A Metro 56 millió eurós működési veszteségről számolt be 2021. szeptember 30-ával zárult pénzügyi évében, az árbevétel éves összehasonlításban 3,3%-kal 24,77 milliárd euróra csökkent.

Elemzői lépések

● A Fresenius (FRE.DE) részvényeire “vétel” ajánlást adott ki a Bankhaus Metzler. A célár 45 euró.
● A Carl Zeiss Meditec (AFX.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra javította a HSBC. A célár 184 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Airbus (AIR.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »