Piaci körkép: az esti Fed döntésre várnak a befektetők

● Vegyes mozgások Európában
● A DE30 a 200 órás mozgóátlagot teszteli
● A Daimler akár 6000 eurós év végi bónuszt fizet dolgozóinak

Vegyesen mozognak az európai tőzsdék szerdán, a nyugat-európai indexek többsége pluszban van, de akad néhány kivétel – a brit FTSE 100 (UK100) és a spanyol IBEX (SPA35) mínuszban járnak, de a leggyengébben a lengyel WIG20 (W20) teljesít több mint 1%-os esésével. A kereskedés némileg nyomott az európai kereskedési órákban, mivel a piac a Fed esti döntésére vár.

A DE30 esése elmélyült tegnap és az árfolyam tesztelte a késő novemberi csökkenő szakasz 38,2%-os visszatérési szintjével jelzett támaszt 15.440 pontnál. A bikák azonban meg tudták védeni ezt a területet és ezt követően emelkedés indult meg, amit azonban megállított a 200 órás mozgóátlag (lila vonal). Az index volatilitása eddig alacsony volt ma, amit az esti Fed ülés (20.00-kor) közelségével lehet magyarázni.

Forrás: xStation5

A volatilitás várhatóan megugrik a bejelentés körüli időszakban, egy héjább hangvételű üzenet a Fed részéről (például a jövő évi kamatvárakozások növelése 3 emelésre) nyomást helyezhet a tőzsdeindexekre. A DE30-on kereskedőknek támaszként a 38,2%-os visszatérési szintet (15.440-15.450 pont), ellenállásként pedig az 50%-os visszatérési szintet (15.600 pont) érdemes figyelni.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) bejelentette, hogy a Mercedes-Benz márkánál dolgozó alkalmazottak 6000 euróig terjedő bónuszt kapnak az idei évre. A kifizetések a februári bérekhez kapcsolódnak majd és mintegy 100 ezer munkavállalót érint. A nemrég leválasztott Daimler Truck részleg szintén csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Merck (MRK.DE) állítólag egy új, félvezetőkben használt anyagok gyártására szolgáló üzemet kíván építeni Tajvanon. A cég azt is bejelentette, hogy a kutatás-fejlesztési tevékenységét is növelni kívánja Tajvanon, melyre 17 milliárd tajvani dollárt (körülbelül 611 millió USD) kívánnak költeni a következő 5-7 évben.

Elemzői lépések

● Az Aixtron (AIXA.DE) részvényeire “egyenlő súlyozású” ajánlást adott ki a Morgan Stanley. A célár 19 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Aixtron (AIXA.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »