Idegesek a piacok a holnapi Fed-ülés előtt

● Visszaadták reggeli nyereségeiket az európai tőzsdék
● A DE30 a 15.600 pontos támaszt teszteli
● A BMW megkezdi az X5-ös modell kínai gyártását

Visszaadták reggeli nyereségeiket az európai indexek, a legtöbb blue chip mutató a tegnapi záróára közelében forog. A spanyol IBEX (SPA35) kiemelkedik +0,6%-os teljesítményével, míg a leggyengébb ma a lengyel WIG20 (W20), ami 0,5%-os csökkenést mutat. A piacok kissé idegesek az idei utolsó Fed kamatdöntő ülés miatt, melyet holnap tartanak, a döntést este 8-kor jelentik majd be. A mai gazdasági naptár nem tartalmaz lényegesebb eseményeket.

A DE30 a tegnapi eladási hullámot követően oldalazott a hajnali, ázsiai kereskedési időben, majd úgy tűnt, hogy az európai nyitásnál megindulhat egy emelkedő mozgás. A hangulat azonban gyorsan romlani kezdett és az index visszaesett 15.600 pontra. Ez a szint erős rövidtávú támasz, amit a november végi korrekció 50%-os visszatérési szintje jelöl.

Forrás: xStation5

Amennyiben a vevők vissza tudják szerezni az irányítást és elindítanak egy pozitív korrekciót, a kulcsfontosságú ellenállási zónát a 61,8%-visszatérési szint és 15.800 pont között érdemes figyelni. Ha az esés folytatódna és az árfolyamot 15.600 pont alá nyomnák, akkor pedig a 38,2%-os visszatérési szint és az overbalance-szerkezet alsó határa (15.420 pont) lehet a következő cél.

Vállalati hírek

A BMW (BMW.DE) közölte, hogy az X5-ös modellek kínai gyártásának megkezdését tervezi annak érdekében, hogy ki tudják elégíteni a világszerte megnövekedett keresletet. A termelés 2022 második negyedévében kezdődhet meg.

A Zalando (ZAL.DE) bejelentette, hogy két új logisztikai központot hoz létre Lengyelországban. Az első várhatóan márciusban kezdi meg működését, míg a másodikban 2023 második negyedévében kezdődhet meg a munka. Összesen több mint 4000 új munkahely jön létre a beruházással.

A Volkswagen (VOW1.DE) közölte, hogy új akkumulátor-üzemek számára keresnek helyszíneket Spanyolországban és Kelet-Európában. A cég harmadik és negyedik legnagyobb akkumulátor-üzemeinek helyszíneit 2022 első felében választják ki.

Elemzői lépések

● Az MTU Aero (MTX.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította az UBS. A célár 215 euró.
● Az MTU Aero (MTX.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a JPMorgan. A célár 220 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az MTU Aero (MTX.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »