Hivatalosan is véget érhet a két Korea háborúja

Észak-Korea és Dél-Korea elviekben megegyezett, hogy közel hetven év után formálisan is véget vetnek a Koreai háborúnak, mely 1950 és 1953 között zajlott és két részre szakította az országot. 1953-ban a felek fegyverszünetet kötöttek, de a háborút hivatalosan sosem zárták le.

Ez a feladat Kim Dzsong Un észak-koreai legfelsőbb vezetőre és Mun Dzsein dél-koreai elnökre vár. Utóbbi bejelentette, hogy elvi megállapodás született a két ország között, ugyanakkor arról még tárgyalniuk kell, hogy pontosan milyen szöveg kerüljön a nyilatkozatba.

https://www.instagram.com/p/CXdLK7AIyxT/

A fejlemény mindenesetre abba az irányba mutat, hogy Észak-Korea vezetése enyhítene az ország elszigeteltségén, ahol már a koronavírus-járvány előtt is nagy gondok voltak, de azóta tovább romlott a helyzet. Ennek egyik jeleként Kim Dzsong Un idén október végén arra kérte népét, hogy az élelmiszerválság leküzdése érdekében 2025-ig egyenek kevesebbet

  • Kapcsolódó cikkeink:

Kudarcot vallott Kim Dzsong Un ötéves gazdasági terve

Tényleg lefogyhatott Kim Dzsong Un

Forrás: BBC / Instagram / Kitekintő

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »