Piaci körkép: vitázik az Airbus és a Qatar Airways

● Emelkednek az európai részvénypiacok
● A DE30 tesztelte a 15.800 pontos szintet, de nem tudta áttörni tested
● Az SAP az UBS felminősítése miatt ugrott meg

Emelkednek az európai részvénypiacok az új hét kezdetén, a javuló hangulat az árupiacokon is érezhető, ahol a nemesfémek, az ipari fémek és az olaj is pluszban forog. A német és a svéd blue chip indexek teljesítenek a legjobban, mindkét mutató 1% körüli pluszban van, míg az ellentétes oldalon az orosz index áll 1%-os csökkenéssel. A mai nap még csendes lesz makrogazdasági események szempontjából, de a hét további részében érkeznek a kamatdöntések a világ fő jegybankjaitól.

A német DE30 más európai indexekkel egyetemben erősödik hétfőn. A fő német tőzsdemutató felpattant az október-novemberi emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintjéről (15.725 pont körüli terület) az előző hét végén, ma pedig folytatódott az erősödés. Az árfolyam délelőtt tesztelte a 15.800 pontos szintet, de nem tudta azt áttörni.

Forrás: xStation5

A DE30 reagál a fent említett visszatérési szintre, így amennyiben sikerülne áttörni a 200 periódusos mozgóátlagot (lila vonal, H4 intervallum), a bikák ezután a 15.940 pontos szintet figyelhetik.

Vállalati hírek

A Handelsblatt riportja szerint a Cariad, a Volkswagen (VOW1.DE) szoftverüzletága együttműködésre lépett a Bosch vállalattal, azzal a céllal, hogy közösen fejlesszenek autóipari szoftvereket. A Volkswagen állítólag több mint 100 millió eurót fektet a projektbe.

A Reuters szerint Gerry Grimestone brit befektetési miniszternek felajánlották, hogy vezessen le egy megbeszélést az Airbus (AIR.DE) és a Qatar Airways között, annak érdekében hogy kiutat találjanak a két cég között húzódó vitából. A Qatar Airways közölte, hogy a helyi szabályozó hatóságok arra kérték, hogy tartson a földön 20 gépet az 53 gépes Airbus A350-es flottájából, de az Airbus azt állítja, hogy a légitársaság félremagyarázza a problémát és nem hajlandó elfogadni a javasolt javítási terveket.

Elemzői lépések

● A Brenntag (BNR.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Deutsche Bank. A célár 99 euró.
● Az SAP (SAP.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította az UBS. A célár 147 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az SAP (SAP.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »