Piaci körkép: visszahúzódott a DAX az amerikai inflációs adat előtt

● Alacsonyabban nyitottak az európai piacok
● 1992 óta a legmagasabb inflációt mérték Németországban
● A Daimler (DAI.DE) részvényei nagyot estek a Daimler Truck debütálása után

Eséssel indították a napot az európai indexek, a befektetők a koronavírus Omicron variánsának lehetséges hatásait mérlegelik, illetve a gyenge brit GDP adatot dolgozzák fel – az októberi gazdasági kibocsátás kisebb lett a vártnál. Délután pedig érkezik a várva várt amerikai inflációs mutató. Adatfronton megerősítették a német éves infláció 5,2%-os mértékét, ami 1992 óta a legmagasabb gyorsulási ütem.

A DE30 letörte az 50 napos mozgóátlagot (zöld vonal) és jelenleg a 15.500 pontos támaszt közelíti. Ha ez a szint is elesne, az eladók következő célpontja a 15.070 pontos szint lehet. Ezt a zónát az 1:1 szerkezet alsó határa és a 2020 októberében indult emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintje jelöli.

Forrás: xStation5

Másrészről, ha a vevők vissza tudják szerezni az irányítást, akkor egy újabb emelkedés indulhat meg a történelmi csúcs felé, ami 16.325 pontnál található.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) részvényei 17%-ot estek, miután a Daimler Truck teherautó részleget leválasztották, és az új részvények ma debütáltak a frankfurti tőzsdén, 28 eurós árfolyamon. A jelenlegi részvényesek minden két darab birtokolt Daimler részvény után egy darab Daimler Truck részvényt kapnak. A Daimler 35%-nyi tulajdonrészt megtartott a Daimler Truck vállalatban, az anyacéget pedig átnevezik Mercedes-Benzre.

A Bayer (BAYN.DE) részvényei 1.6%-kal erősödnek, miután a vegyipari óriás egymás után második győzelmét könyvelhette el a Roundup gyomirtóval kapcsolatos perekben.

A Siemens (SIE.DE) visszavonta jogi lépéseit, amellyel egy nagy-britanniai, 2,64 milliárd dollár értékű gyorsvasút projekt eredményét támadta volna meg, melyen riválisai, az Alstom és a Hitachi nyertek.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Daimler (DAI.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »