Gyorsan terjed az Omicron, a britek napi 60 ezer fertőzöttre számítanak

Két héttel a koronavírus Omicron variánsának felfedezése után a dél-afrikai kórházak rohamosan növekvő betegszámra számítanak. Az alábbi grafikonon az látható, hogy a koronavírus egyes hullámai milyen gyorsan terjedtek, és ez alapján az Omicron valóban „lelépte” az összes eddigi variánst. 

Minden Omicronnal fertőzött egyén 3-3,5 további embernek adja át a fertőzést, miközben a Delta már lelassult és 0,8-as mutatóval rendelkezik jelenleg Dél-Afrikában. Ennek megfelelően az új napi fertőzésszámot mutató görbe meredeksége is jóval nagyobb, mint bármelyik korábbi hullám esetén.

https://www.instagram.com/p/CXTPryXMKwX/

Nagy-Britannia éppen ezért, a terjedés megfékezése érdekében vezetett be újra korlátozásokat a héten. Bár az összes regisztrált Omicron-eset Nagy-Britanniában még csak 817, az egészségügyi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy ha ilyen tempóban folytatódik a terjedés, egy hét múlva már napi 8 ezres, karácsonyra pedig napi 60 ezres esetszám is lehetséges.

Forrás: The Economist / XTB

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »