Gyorsan terjed az Omicron, a britek napi 60 ezer fertőzöttre számítanak

Két héttel a koronavírus Omicron variánsának felfedezése után a dél-afrikai kórházak rohamosan növekvő betegszámra számítanak. Az alábbi grafikonon az látható, hogy a koronavírus egyes hullámai milyen gyorsan terjedtek, és ez alapján az Omicron valóban „lelépte” az összes eddigi variánst. 

Minden Omicronnal fertőzött egyén 3-3,5 további embernek adja át a fertőzést, miközben a Delta már lelassult és 0,8-as mutatóval rendelkezik jelenleg Dél-Afrikában. Ennek megfelelően az új napi fertőzésszámot mutató görbe meredeksége is jóval nagyobb, mint bármelyik korábbi hullám esetén.

https://www.instagram.com/p/CXTPryXMKwX/

Nagy-Britannia éppen ezért, a terjedés megfékezése érdekében vezetett be újra korlátozásokat a héten. Bár az összes regisztrált Omicron-eset Nagy-Britanniában még csak 817, az egészségügyi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy ha ilyen tempóban folytatódik a terjedés, egy hét múlva már napi 8 ezres, karácsonyra pedig napi 60 ezres esetszám is lehetséges.

Forrás: The Economist / XTB

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »