Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

● Pluszban nyitottak az európai piacok
● A német befektetői hangulat meghaladta a várakozásokat
● A Delivery Hero (DHER.US) emelkedik, mivel mégsem lesz szigorú az EU új munkaügyi szabályozása

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket, ami hosszabb távon árthat a részvénypiacok teljesítményének.

A bikapiaci hangulatot segíti ma egy frissen publikált makroadat, mely azt mutatta, hogy a német ipari aktivitás októberben nőtt idén a legnagyobb mértékben, míg a ZEW gazdasági hangulatindexe ugyan 29,9 pontra csökkent decemberben az előző havi 31,7 pontról, de így is meghaladta a 25,1 pontos elemzői várakozást.

Az euróövezet gazdasága 2,2%-kal nőtt a 2021 szeptember végével zárult időszakban, és az előző negyedéves adatot is felfelé módosították, szintén 2,2%-ra. Az adat megegyezett az elemzői várakozással.

Forrás: xStation5

A DE30 tegnap felpattant a 15.070 pontos támaszról, amit az 1:1 szerkezet alsó határa, a 2020 októberében indult emelkedés 23,6%-os Fibonacci visszatérési szintje és az 50 napos mozgóátlag (zöld vonal) jelölt. Az index ma folytatta a felfelé tartó mozgást és áttörte a 15.500 ponton lévő lokális ellenállást. Ha a jelenlegi hangulat fennmarad, az emelkedés begyorsulhat a történelmi csúcs irányába, ami 16.325 pontnál található.

Vállalati hírek

A Delivery Hero (DHER.DE) több mint 4%-ot emelkedett ma, miután kiderült, hogy az EU új munkaügyi szabályai nem kényszerítik rá a vállalatokat arra, hogy az alvállalkozóikat alkalmazottakként kezeljék, ami jelentős plusz költséggel járt volna. Ehelyett a társaságoknak csak azt kell bizonyítaniuk, hogy az alvállalkozók valóban csak alvállalkozók.

A BMW (BMW.DE) részvényei közel 2%-kal emelkedtek arra a bejelentésre, hogy az autógyártó eladta egymilliomodik elektromos autóját és 2025-re el szeretné érni a kétmilliós határt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Delivery Hero (DHER.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »