Piaci körkép: tartja fontos támaszát a DAX

● Magasabban nyitottak az európai piacok
● A német gyáripari megrendelések élesen estek októberben
● Javította a Deutsche Bankra adott ajánlását a JPMorgan

Pluszban kezdték a napot az európai indexek, amit a technológiai részvények visszapattanása segített a pénteki eladási hullám után, valamint az energiacégek részvényei is emelkedtek az olajárak megugrása nyomán. A befektetők azonban továbbra is a Covid Omikron variánsával kapcsolatos fejleményeket figyelik és a növekvő inflációs nyomástól tartanak, ami gátat szab az emelkedésnek.

A kedvező európai hangulat ellenére a DAX kereskedése elég nyomott, mivel a német gyáripari termékek megrendelései 6,9%-kal csökkentek októberben havi alapon a mindössze -0,5%-os elemzői várakozással szemben. A szeptemberi adatot ugyanakkor felfelé módosították 1,8%-ra. A külföldi kereslet összességében 13,1%-kal zuhant, mely az euróövezet -3,2%-os és az egyéb országok -18,1%-os adatából állt össze. Utóbbi csökkenés oka, hogy nem voltak nagyobb gépészeti megrendelések. Másrészről viszont a belföldi kereslet 3,4%-kal erősödött.

Ha nem számolunk a legnagyobb megrendelésekkel, akkor az összesített csökkenés csak 1,8%-os havi összehasonlításban, de a gazdaságélénkítő csomagok halványuló hatása és a monetáris politika normalizálása miatt a jelenlegi trend a következő hónapokban is folytatódhat.

Forrás: xStation5

A DE30 továbbra is a 15.070 pontos támaszzóna körül ingadozik, amit az 1:1 szerkezet alsó határa, a 2020 októberében indult emelkedő szakasz 23,6%-os Fibonacci visszatérési szintje és az 50 napos mozgóátlag (zöld vonal) jelöl. ha letörne ez a szint, az esés begyorsulhat a 14.180 pontos támasz felé Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) részvényei közel 3%-kal emelkedtek, miután a  JP Morgan (JPM.US) “semleges”-ről “felülsúlyozás”-ra javította a részvényekre adott ajánlását 15 eurós célár mellett.

A Delivery Hero (DHER.DE) második próbálkozása is meghiúsult a szaúd-arábiai versenytársa, a Chefz felvásárlására, miután a helyi szabályozó hatóságok visszautasították a felvásárlási ajánlatot. Szaúd-Arábia versenyjogi hatósága nem közölt részleteket a döntésről, de a Chefz megerősítette, hogy a tárgyalások továbbra is folynak.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank (DBK.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »