Piaci körkép: óvatosak a befektetők az Omicron miatt

A tegnap délutáni árakhoz képest mínuszban, de az éjjeli mélypontoktól már eltávolodva forognak ma az európai részvénypiacok. A hangulat tegnap este romlott el, miután az Egyesült Államokból is jelentették az első Omicron variánssal fertőzött koronavírusos esetet. A főbb európai indexek jelenleg 1% körüli veszteséget mutatnak, az orosz piac viszont felülteljesít, alig marad el tegnapi záróárától.

A DE30 árfolyama  tegnap este visszaesett, miután a globális piacokon eladási hullám alakult ki az első amerikai Omicron-eset miatt. A német index éjjel már elkezdett visszaépülni, de az emelkedés megállt a szeptember végén indult emelkedő hullám 61,8%-os visszatérési szintjénél (15.370 pont). A 15.370 pont körüli terület így fontos rövidtávú swing szintnek tűnik. A rövidtávú támasz a 78,6%-os visszatérési szint (15.110 pont) és az overbalance-szerkezet alsó határa (15.070 pont) között húzódik.

Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Thyssenkrupp (TKA.DE) megerősítette egész évre vonatkozó előrejelzéseit és kiadta középtávú várakozásait. A német ipari cég a kiigazított EBIT margin 4-6% közötti növekedését várja középtávon. A társaság a kiigazított EBIT margin legalább 10%-os javulására számít az ipari alkatrészek szegmensben, míg az anyagszolgáltatásoknál 2-3% közötti, az autóipari technológiáknál pedig 7-8% között lehet a javulás mértéke.

Az Infineon (IFX.DE) mínuszban forog ma, több más társasággal együtt, melyek az Apple beszállítói. Az esés oka, hogy a Bloomberg riportja szerint az Apple figyelmeztette beszállítóit, hogy az iPhone 13  okostelefonok iránti kereslet gyengült.

Elemzői lépések

● A Continental (CON.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “alaulsúlyozás”-ra csökkentette a Barclays. A célár 95 euró.
● A Duerr (DUE.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Deutsche Bank. A célár 60 euró.
● A HelloFresh (HFG.DE) részvényeire “vétel” ajánlást adott ki az LBBW. A célár 101 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Thyssenkrupp (TKA.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »