Piaci körkép: fordult a kocka

● Kissé javítanak az európai tőzsdék a pénteki eladási hullámot követően
● A DE30 emelkedése megállt a 15.450 pontos szint tesztje után
● A pénteki nyerteseknél és veszteseknél ma megfordultak a mozgások

Magasabban kezdték a hetet az európai részvénypiacok, miután jelentések szerint az új koronavírus-variáns kevésbé súlyos tüneteket okoz, mint a korábbiak, és ez lehetővé tette a részvénypiacok és más kockázatos eszközök számára, hogy egy kis levegőhöz jussanak. A kezdeti emelkedés azonban a kereskedés kezdetét követően megállt, mivel a bizonytalanság továbbra is nagy.

A DE30 nagy réssel felfelé kezdte az új hetet, mivel az új – Omikron nevű – koronavírus variánssal kapcsolatos aggodalmak kissé csökkentek. A német index az október elején indult emelkedő szakasz 61,8%-os visszatérési szintje közelében indította a mai kereskedést, majd tovább emelkedett egészen a 15,450 pontos területig, ahonnan egy visszahúzás indult meg.

Forrás: xStation5

A jelenlegi helyzet talányos. Egyrészről az index fel tudott pattanni az overbalance-szerkezet alsó határáról, jelezve ezzel, hogy ez emelkedő trend még mindig játékban van. Másrészről, az ázsiai kereskedési időben megindult visszapattanás úgy tűnik, veszít lendületéből. Mindenesetre, amíg az árfolyam a 15.070 pontos szint felett tartózkodik, addig a technikai kép a bikáknak kedvez.

Vállalati hírek

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek. A HelloFresh (HFG.DE) és a Zalando (ZAL.DE) a pénteki erősödés után visszahúzódnak, míg az Airbus (AIR.DE) vagy az autógyártók a pénteki zuhanások után javítanak.

A Siemens (SIE.DE) együttműködésre lépett a Hyundai Motor és a Kia Corporation vállalatokkal. A technológiai partnerség az ázsiai autógyártók digitális átalakulásának felgyorsítását célozza. A Siemens termékadat-menedzsment és magas szintű mérnöki szolgáltatásokat fog nyújtani az NX szoftver és a Teamcenter megoldásai révén.

Elemzői lépések

● A Continental (CON.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “semleges”-ről “eladás”-ra rontotta a Goldman Sachs. A célárat 100 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Continental (CON.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »