Piaci körkép: újra Covid üzemmódba kapcsoltak a tőzsdék

● Új lezárások bejelentése miatt esik Európa
● A DE30 16.140 pontnál érte el napi mélypontját
● A HelloFresh erősödik, a Lufthansa esik

Magasabban kezdték ma a napot az európai tőzsdék a nyereséges ázsiai zárást követően, de a hangulat gyorsan elromlott, miután Ausztria a teljes országra vonatkozó kijárási tilalmat rendelt el hétfőtől. A nyereségek így elpárologtak és szinte minden európai blue chip index a tegnapi záróértéke alá került.

Európa lassan újra bezár. Németország tegnap olyan intézkedéscsomagot jelentett be, ami a járvány terjedésének lassítását célozza, és az oltás felvételére ösztönzi a lakosságot. Csak az oltottak látogathatják a bárokat, éttermeket és a nyilvános eseményeket azokon a területeken, ahol magas a koronavírus miatt kórházba kerülők aránya. A német egészségügyi miniszter nem zárta ki a teljes zárlat bevezetésének lehetőségét sem.

Ausztria máris bejelentette, hogy hétfőtől legfeljebb 20 napra teljes zárlatot rendelnek el, és szigorították a járványügyi intézkedéseket Görögországban, Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban és Hollandiában is. Úgy tűnik, hogy a Covid-19 még 2021 és 2022 fordulóján is a pénzügyi piacok fő mozgatórugója lehet.

Forrás: xStation5

A DE30 ma reggel még új történelmi csúcsra jutott, de a bikák nem tudták tartani ezt a szintet és az index visszaadta nyereségét. Az esés begyorsult az osztrák lezárás bejelentésére, a DE30 nagyot esett és 16.140 pontnál érte el napi mélypontját, mielőtt visszatért a 16.200 pontos területhez. A legutóbbi emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintje 16.175 pont környékén a kulcsfontosságú figyelendő támasz, amit az overbalance-szerkezet alsó határa is jelöl. Ha az index ma e szint alatt fejezné be a kereskedést, a jövő heti technikai kép borúsabbá válna.

Vállalati hírek

A HelloFresh (HFG.DE) nagyot emelkedett, miután a német egészségügyi miniszter közölte, hogy nem tudja kizárni azt a lehetőséget, hogy teljes zárlatot rendeljenek el az országban. A HelloFresh az úgynevezett “járvány-nyertesek” közé tartozott, mivel üzleti tevékenysége jelentősen bővült a lezárások alatt. Eközben azok a részvények, amelyekre jelentős negatív hatással voltak a járványügyi korlátozások, például a Lufthansa (LHA.DE), ma is zuhannak.

A Bloomberg riportja szerint az Airbus (AIR.DE) tárgyalásokat folytat egy szállítmányozási céggel egy, az A350-es szállítógépre vonatkozó potenciális megrendelésről. Az ügyletet akár még ma bejelenthetik. A Bloomberg forrásai nem közölték, hogy melyik társasággal tárgyal az Airbus.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a HelloFresh (HFG.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply