Piaci körkép: Brainard lehet a Fed új elnöke

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 megközelítette a 16.200 pontos területet
● Az RWE 2030-ig 50 milliárd eurót tervez költeni tiszta energia projektekre

A vegyes ázsiai zárás ellenére magasabban forognak az európai részvénypiacok kedden. Ennek egyik oka, hogy megnevezték Jerome Powell Fed-elnök egyik lehetséges utódját. Amellett, hogy továbbra is van esély Powell második mandátumára, a jelenlegi Fed-tag Brainard neve merült még fel, és mivel Brainardot még inkább galamb beállítottságúnak tekintik, mint Powellt, a Fed politikájának változására, szigorúbb monetáris kondíciók kialakítására egyre kisebb esély látszik.

A DE30 múlt hét végén ki tudott törni a korábbi szűk kereskedési sávjából (15.980 – 16.070 pont), majd a tegnapi rövid oldalazás után folytatódott az emelkedés és a várt 110 pontos kitörési mozgást ma végrehajtotta az index. Ezzel új történelmi csúcson forog a DE30, egy hajszállal 16.200 pont alatt. Jegyezzük meg, hogy még mindig van tere az erősödésnek, mielőtt a következő fontos ellenálláshoz érne az árfolyam – ez a 127,2%-os Fibonacci visszatérési szint 16.360 pontnál.

Forrás: xStation5

Az RWE (RWE.DE) bejelentette, hogy 2030-ig 50 milliárd eurót tervez elkölteni arra, hogy kiterjessze tiszta energia portfolióját. A befektetések segítségével a társaság megduplázza megújuló energia kapacitását az évtized végéig. A befektetésekre Európában, Észak-Amerikában és az ázsiai-óceániai térségben kerül sor.

További hír, hogy az RWE pénzügyi igazgatója elmondta, jelentős az érdeklődés a cég Egyesült Királyságban lévő tiszta energia eszközei iránt. Az RWE stratégiája, hogy többségi részesedést tart fenn megújuló energiákkal kapcsolatos projektjeiben, miközben kisebb részesedéseket elad az érdeklődő feleknek.

Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság elutasította a Volkswagen (VOW1.DE) fellebbezését, és megengedte a helyi és állami kormányzatoknak, hogy bepereljék a céget az emissziós botránnyal kapcsolatosan.

Elemzői lépések

● A HeidelbergCement (HEI.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Societe Generale. A célár 75 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az RWE (RWE.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek