Óriásmegrendelést kapott az Airbus, a Wizz is érintett

● Vegyesen mozognak az európai részvénypiacok
● A DE30 a 16.065 – 16.110 pontos sávban forog
● Az Airbus egy óriási megrendelés miatt erősödik

Vegyes mozgások láthatóak az európai tőzsdéken a hét első kereskedési napján. Az elmozdulások mértéke csekély, a blue chip indexek többségénél 0,2% alatti a változás a pénteki záróárakhoz képest, a lengyel WIG20 (W20) és az orosz RTS (RUS50) teljesítenek kiemelkedően, előbbi 0,7%-kal, utóbbi 1,1%-kal erősödik. A belga részvények vannak a leginkább lemaradóban. A gazdasági naptárban a mai nap hátralévő részére nem maradt fontosabb esemény, de kedd és csütörtök között már több Fed tag is beszédet fog mondani.

A DE30 leginkább oldalazó mozgást végzett az utóbbi időben. Miután eltöltött pár napot a 15.985 pont és 16.065 pont közötti sávban, a német index bemutatott ugyan egy kitörést, de szinte azonnal egy újabb szűk sávba szorult – ezúttal  16.065 pont és 16.110 pont közé.
Ezeknek a limiteknek az áttörése bármelyik irányba elméletben újabb 50 pont körüli elmozdulást generálhat az adott irányba.

Forrás: xStation5

Az Airbus (AIR.DE) ma a legjobban teljesítő komponens a fő német indexben, a cég egy óriási megrendelést jelentett be a Dubai Air Show első napján, az amerikai magántőke társaság, az Indigo Partners ugyanis 255 új repülőgépet rendelt. Az Indigónak számos légitársaságban van érdekeltsége, például a Wizz Airben, a Volarisban és a Jetsmartban. Az ügylet értékét nem közölték.

A Wirecardot (WDI.DE), a könyvelési botrányba keveredett, és emiatt összeomló német pénzügyi szolgáltatót törlik a német értéktőzsdékről. A Deutsche Boerse megerősítette, hogy a társaságot leveszik a részvények listájáról, és utoljára ma lehet kereskedni a papírokkal. A Wirecard részvényei jelenleg 0,06 eurón forognak, miközben 2018 szeptemberében 200 euró felett is forgott a papír.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Airbus (AIR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply