1974 óta nem mértek ekkora inflációt Németországban

● Vegyes mozgások Európában
● Rekordon a nagykereskedelmi infláció
● A Deutsche Telekom (DTE.DE) a kedvező eredmények nyomán emelkedik  

Vegyes hangulatban kezdték a napot az európai tőzsdék, de továbbra is rekordszintek közelében mozognak, miután a héten a vártnál jobb vállalati gyorsjelentések ellensúlyozni tudták az inflációs aggodalmak negatív hatását.

Adatfronton a német nagykereskedelmi árak éves összehasonlításban 15,2%-os megugrását közölték októberre, ami a szeptemberre márt 13,2%-os emelkedést követi. Ez 1974 márciusa óta a legmagasabb érték német nagykereskedelmi inflációban, akkor az első olajválság nyomán ugrottak meg az árak 15,8%-kal. Havi bázison 1,6%-kal nőttek az árak a szeptemberi 0,8%-os növekedést követően.

Forrás: xStation

A DE30 pluszban kezdte a napot és a tegnapi történelmi csúcs szintjét teszteli. Ha sikerülne a kitörés, a vevők következő célja a 16.315 pontos szint lehet, ami egybeesik a 127,2%-os Fibonacci külső visszatérési szinttel és az emelkedő trendcsatona felső határával. A legközelebbi támasz a lélektanilag is fontos 16 ezer pontnál húzódik. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Deutsche Telekom (DTE.DE) közel 3%-ot erősödött, miután a cég a várakozásoknál jobb eredményszámokat tett közzé és harmadszor is megemelte éves várakozását. A jó eredményekhez az amerikai leányvállalat, a T-Mobile és az európai üzletágak növekedése is hozzájárult. A Deutsche Telekom 9,66 milliárd eurós nyereséget ért el, felülmúlva az elemzők 9,35 milliárdos előrejelzését.

A Daimler AG (DAI.DE) csütörtökön közölte, hogy teljes, a francia Renault SA-ban meglévő részesedésétől megvált 305 millió euróért. A  Daimler közölte, hogy a két autógyártó közötti ipari együttműködésre nem lesz hatással a tranzakció. A Renault már az idei év korábbi részében eladta teljes Daimler részesedését mintegy 1,14 milliárd euró értékben. További hír, hogy a Daimler Truck részvényeit december 10-én bocsátják ki. A társaság 2021-re 6-8%-os árbevételarányos nyereséget vár, ami 2025-re kétszámjegyűre nőhet.

A Delivery Hero (DHER.DE) tegnap megemelte a 2021-es árbevételre vonatkozó várakozását, mivel az online ételpiaci cég teljesítményére jó hatással vannak a szegmensbe történő folyamatos befektetések, és az úgynevezett quick commerce, vagy gyorskereskedelem, melynek célja, hogy a megrendelt áruk 10-15 percen belül rendeltetési helyükre kerüljenek.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Telekom (DTE.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply