Piaci körkép: szűk sávba szorult a DAX

● Vegyesen mozognak az európai tőzsdék
● A DE30 16.000 pont alá esett, de később visszaemelkedett
● Az Adidas, az Infineon és a Siemens Energy jelentett

A borús tegnapi amerikai és ma reggeli ázsiai hangulat ellenére Európában alig változtak az árfolyamok a ma reggeli nyitáskor, de később lefelé csúsztak a blue chip indexek. Az esés mértéke azonban alacsony maradt és hamar visszapattantak az árak. A mai nap legfontosabb makrogazdasági eseménye az amerikai inflációs adatok publikálása 14:30-kor, amit mind a részvénypiaci, mind a devizapiaci kereskedők szoros figyelemmel kísérnek.

A DE30 továbbra is a 15.980-16.060 pont közötti sávban mozog. Az index ma 16.000 pont alá is benézett és tesztelte a sáv alsó határát, de a bikák meg tudták védeni ezt a területet és a DE30 eltávolodott napi mélypontjától. Ennek eredményeképpen a technikai kép változatlan maradt – a mostani szűk sávból történő kitörés határozza majd meg a következő nagyobb mozgás irányát. Ha a kitörés lefelé történne meg, a 15.980 pontos támasz alá, akkor az esés tovább mélyülhet a 15.835 pontos szint felé, itt található a lokális piaci geometria alsó határa.

Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Az Adidas (ADS.DE) 672 millió eurós működési nyereségről (várt: 679 millió) számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan, míg a folyamatos működésből származó nettó eredmény 479 millió eurót ért el (várt: 486 millió). Az árbevétel a piaci várakozásoknak megfelelően 5,75 milliárd eurót ért el, melyhez a legnagyobb mértékben az EMEA régióban (Európa, Közel-kelet, Afrika) történt eladások járultak hozzá, 2,25 mrd euró értékben, ezt követte Észak-Amerika (1,4 mrd euró), majd a kínai térség (1,1 mrd). Az Adidas csökkentette egész évre vonatkozó profit margin előrejelzését a a bruttó profitszintet immár 50,5-51,0% közé várja a cég a korábbi 52% körüli szint helyett és a működési profitszint is csak a korábbi becslés (9.5-10.0%) alsó sávja közelébe várható.

Az Infineon (IFX.DE) 3,01 milliárd eurós árbevételről számolt a negyedik pénzügyi negyedévében (naptári harmadik negyedév), ami mintegy 10%-os növekedést jelent és meghaladta a 2,93 mrd-os piaci várakozást. A profit 24%-kal 616 millió euróra emelkedett (várt: 560 millió), míg a kiigazított részvényenkénti eredmény (EPS) az előző negyedévi 0,27 euróról 0,41 euróra nőtt. Az Infineon a 2022-es pénzügyi évében arra számít, hogy az árbevétel eléri a 12,7 milliárd eurót, a profit margin pedig 21% körül lehet, szemben a korábbi 20%-os becsléssel.

A Siemens Energy (ENR.DE) is közzétette eredményszámait a 2021-es pénzügyi évére vonatkozóan (naptári Q4 2020 – Q3 2021). A cég nettó 560 millió eurós veszteségről számolt be (várt: -534 millió euró), az árbevétel 3,6%-kal nőtt 28,48 mrd euróra (várt: 28,66 mrd euró), de a megrendelések értéke 2,9%-kal 33 milliárdra csökkent. A kiigazított veszteség a 2020-as pénzügyi évben elszenvedett 1,54 milliárd euró után a 2021-es pénzügyi évben mindössze 12 millió euró lett. A Siemens Energy az organikus bevételek növekedését a 2022-es pénzügyi évben -1 és +3% közé várja.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Adidas (ADS.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Leave a Reply