Piaci körkép: a Munich Re eredményét természeti katasztrófák rontották le

Vegyesen mozognak az európai részvénypiacok kedden, a német, brit és francia indexek nxereséget mutatnak, míg a holland, az olasz és a portugál piac esik. A lengyel WIG20-on (W20) kívül, ami 1%-os mínuszban forog, a többi index mozgása nem haladja meg a 0,5%-ot. A  német ZEW-adatok nem igazán voltak hatással a kereskedésre.

Ma délelőtt 11-kor közölték a novemberi ZEW hangulatindexeket, a német üzleti várakozások alakulását illetően az elemzők 20,2 pontra történő csökkenést vártak az októberi 22,3 pontos érték után, de a tényleges adat hatalmas ugrással 31,7 pont lett, ami a legmagasabb érték az utóbbi 3 hónapban. Másrészről viszont a jelenlegi helyzet megítélését tükröző mutató 21,6 pontról 12,5 pontra zuhant, míg a piac 18 pontra történő csökkenést várt. A riport a jelenlegi kilátások gyengeségét tükrözi, amit az emelkedő árak és a romló járványhelyzet okoz, a helyzet ugyanakkor várhatóan javulni fog hat hónapos időtávon.

A DE30 megpróbál felfelé kitörni a rövidtávú kereskedési csatornájából 16.060 pontnál. Az index az elmúlt napokban a 15.980 és 16.060 pontos szintek között ingadozott, de most úgy tűnik, elhagyni készül ezt a sávot, és 16.078 pontnál új napon belüli csúcsra jutott.

Forrás: xStation5

Két ellenállási szintre érdemes figyelni, az egyik a 16.180 pont körüli terület (ami a csatorna felső határa), a másik pedig a 16.360 pontnál húzódó 127,2%-os külső visszatérési szint az augusztus-szeptemberi korrekcióból számolva. Forrás: xStation5

A Bayer (BAYN.DE) 9,78 milliárd eurós árbevételről számolt be a harmadik negyedévben, ami 14,3%-os növekedés éves összehasonlításban. Az EBITDA a tavalyi harmadik negyedéves 1,8 milliárd euróról idén 2,09 milliárdra nőtt, míg az EBIT szerinti eredmény 530 millió lett, szemben a tavalyi 9,4 milliárdos veszteséggel. A nettó eredmény is javult, a tavalyi 2,74 milliárdos mínusz után idén 85 millió eurós nyereséggel zárta a negyedévet a cég, ami főként a mezőgazdasági üzletág helyreállásának köszönhető. A Bayer az egész éves core EPS-t 6,50 – 6,70 euró közé várja, szemben a korábbi 6,40-6,60 euró közötti becsléssel, az egész éves árbevételre vonatkozó várakozás továbbra is 44 milliárd euró körüli.

A Munich Re (MUV2.DE) 366 millió eurós nettó nyereséget ért el az idei harmadik negyedévben a tavalyi Q3-as 199 millió után – ez kissé alacsonyabb, mint a cég által a múlt hónapban előzetes eredményként közölt 400 millió körüli összeg. A társaság elmondta, hogy az eredményeket a koronavírussal (mintegy 170 millió euró), az Ida hurrikánnal (1,2 milliárd euró) és az európai áradásokkal (kb. 600 millió euró) kapcsolatos, vártnál nagyobb veszteségek terhelték. A Munich Re fenntartotta éves eredményvárakozását, ami 2,8 milliárd eurós profitról szól, de közölte, hogy az Élet és Egészség divízió eredménye a korábban várt 400 milió euró helyett csak 200 millió euró lesz.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Bayer (BAYN.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Leave a Reply