Piaci körkép: 2025-ig magasabb adóbevételekkel számol Németország

● Vegyes mozgások Európában
● 100 pontos sávban forog a DE30 16.000 pontnál
● A Henkel esik a várakozások rontása miatt

Vegyesen kezdték a hetet az európai tőzsdék, a helyzet hasonló a reggeli ázsiai kereskedéshez, ahol szintén iránykereséssel telt a nap. Az orosz RTS (RUS50) teljesít ma a legjobban 0,9% körüli erősödésével, míg az olasz FTSE MIB (ITA40) a leggyengébb, 0,2%-kal került lejjebb.

A Handelsblatt riportja szerint a német kormány új előrejelzéseiben magasabb adóbevételeket prognosztizál 2025-ig. A nagyobb gazdasági növekedés várhatóan 29 milliárd euróval emeli meg az adóbevételeket idén a májusi becsléshez képest, jövőre pedig 33 milliárdos többletbevételre számítanak. 2025-ig összesen mintegy 160 milliárd euróval lehet több az adóbevétel. A Handelsblatt nem nevezte meg az információk forrását. Az új kormányzati előrejelzéseket hivatalosan csütörtökön közlik.

A DE30 továbbra is a 16.000 pontos szint környékén küzd, amit az augusztusi történelmi csúcs is jelöl. Az index emelkedése lelassult, amikor elérte a meredek emelkedő trendcsatorna felső határát és azóta egy szűk 100 pontos sávban ingadozik 15.980 és 16.080 pont között.

Forrás: xStation5

A legutóbbi csúcs fölé történő kitörés segítene újjáéleszteni az emelkedő mozgást. Jegyezzük meg, hogy a következő technikai akadály – az augusztusi korrekció 127,2%-os külső visszatérési szintje (16.360 pont) – eléréséig még körülbelül 2%-nyi emelkedésnek van tere.

Vállalati hírek

A Henkel (HEN3.DE) közzétette harmadik negyedéves eladási számait. A német vegyipari cég 5,09 milliárd euró árbevételt termelt a júliustól szeptemberig tartó időszakban, ami 1,9%-os növekedés egy év alatt és megfelelt a piaci várakozásoknak. A részvény azonban komoly mínuszban forog ma, mivel a társaság úgy döntött, 13,5%-ra csökkenti az egész évre vonatkozó EBIT margint a korábbi 13,5-14,5% közötti becslési sávból.  Az organikus árbevétel-növekedés továbbra is 6-8% között alakulhat.

A Fitch “BBB+”-ról “A-“-ra javította a Daimler (DAI.DE) adósbesorolását. A Fitch a felminősítés indokaként a gyorsan helyreálló profitabilitást és a társaság azon képességét emelte ki, hogy alkalmazkodni tudtak az új piaci trendekhez, mint például az elektromos autók terjedése.

Elemzői lépések

● A Volkswagen (VOW1.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “alulteljesítő”-re rontotta a Jefferies. A célár 170 euró.
● A Lufthansa (LHA.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “felülteljesítő”-re javította a Bernstein. A célár 8,55 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Henkel (HEN3.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek