Az erős vállalati eredmények sem tudták feljebb tolni a DAX indexet

● Csökkenést mutatnak az európai tőzsdék
● A DE30 visszahúzódott a kulcsfontosságú ellenállásról
● Kedvező eredményszámokat tett közzé a Puma, a BASF és a Deutsche Bank is

Mínuszban forognak az európai piacok szerdán az ázsiai piacok vérszegény teljesítményét követően, a lengyel WIG20 (W20) és az orosz RTS (RUS50) maradtak le leginkább, több mint 1%-os esést mutatnak, de egész Európában lefelé tartanak az indexek. A nap “nyertese” eddig a holland AEX (NED25), ami csak 0,2%-kal került lejjebb.

A német DE30 emelkedése az augusztusi esés 78,6%-os visszatérési szintjével jelzett ellenállási zónánál állt meg. Ha az esés elmélyülne, az első fontosabb támasz a 15.550 pont körüli területnél található – ezt a zónát az előbb említett eső szakasz 61,8%-os visszatérési szintje és a legutóbbi emelkedés 23,6%-os visszatérési szintje jelöli, de itt található a lokális piaci geometria alsó határa is. A következő támaszokat szintén mindkét szakasz visszatérési szintjei jelölik 15.400 pontnál, illetve 15.270 pontnál.

Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Puma (PUM.DE) 1,9 milliárd eurós harmadik negyedéves árbevételről számolt be, ami 20%-os növekedés az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest és meghaladja az 1,82 milliárdos elemzői várakozást is. Az EBIT szerinti eredmény 21%-kal 229 millió euróra (várt: 207,1 millió), míg a nettó eredmény 27%-kal 143,8 millió euróra (várt: 128,9 millió) nőtt. A Puma leszűkítette az egész éves EBIT-várakozását a korábbi 400-500 milliós sávból 450-500 millió euró közé. Az egész éves árbevétel devizahatásokkal nem számolva a korábbi 20% helyett 25%-kal emelkedhet.

A BASF (BAS.DE) termékeinek áremelkedését követve megemelte éves várakozását. A német vegyipari társaság arra számít, hogy kiigazított EBIT szerinti eredménye eléri a 8 milliárd eurót, szemben a korábbi 7,5 milliárdos becsléssel. A harmadik negyedéves eredmények meghaladták az elemzői várakozásokat, az árbevétel 19,67 mrd euró lett (várt: 17,83 mrd), a kiigazított EBIT 1,87 mrd eurót ért el (várt: 1,82 mrd), a nettó eredmény pedig a 2020 harmadik negyedévi 127 millió eurós veszteség után plusz 1,25 milliárd euróra javult.

A Deutsche Bank (DBK.DE) 6,04 milliárd eurós nettó árbevételről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan (várt: 5,79 mrd), melyből a befektetési banki üzletág bevétele 2,23 mrd euró volt (várt: 2,02 mrd). A nettó nyereség éves szinten 6,6%-kal nőtt 194 millió euróra, míg az adózás előtti profit 554 millió eurót ért el (várt: 484,9 millió). A nettó kamatbevételek összege 2,77 milliárd euró volt (várt: 2,60 mrd). A Deutsche Bank arra számít, hogy csoportszintű bevételei 2022-ben elérik a 25 milliárd eurót.

A Beiersdorf (BEI.DE) fogja váltani a Deutsche Wohnent (DWNI.DE) a DAX indexben, a módosítás 2021. október 29-én lép hatályba.  A döntés annak eredménye, hogy a Deutsche Wohnent felvásárolja a Vonovia (VNA.DE).

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Beiersdorf (BEI.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply