Piaci körkép: hathetes csúcson a DAX

A tegnapi pozitív amerikai zárás nyomán Európában is emelkedésnek indultak az indexek ma délelőtt. Az amerikai piacot az erős negyedéves vállalati eredmények segítették és ez a helyzet Európában is. A német és a spanyol piac teljesít különösen jól, míg a portugál és az orosz tőzsde lemaradt.

A DE30 ezúttal határozottan át tudta törni a legutóbbi korrekciós szakasz 61,8%-os visszatérési szintje által jelzett ellenállási zónát, az indexet az erős amerikai zárás mellett kedvező európai vállalati eredmények is segítik. A DE30 1% körüli emelkedést mutat és jelenleg a 78,6%-os visszatérési szintet teszteli 15.750 pont környékén.

Forrás: xStation5

Jegyezzük meg, hogy ennek a területnek az elérésével az index megvalósította a legutóbbi, az 50%-os és 61,8%-os visszatérési szintek által határolt kereskedési sávból történő kitörés elvárt emelkedését. Ha ezt a szintet is sikerülne áttörni, akkor az emelkedés kiterjedhet a 15.950 pontos swing szintig, ami már csak egy hajszálnyival van a történelmi csúcsok alatt.

Ma délelőtt nem érkeztek fontosabb makroadatok Európából, így a DE30 volatilitása is várhatóan csak estefelé nő majd meg, amikor az amerikai nagyvállalatok, mint  például a Microsoft és az Alphabet publikálják eredményszámaikat.

Vállalati hírek

A Symrise (SY1.DE) 2,88 milliárd eurós árbevételről számolt be az év első három negyedévében, ami 6,7%-os emelkedést jelent a tavalyi számokhoz képest. Az organikus bevételek 9,2%-kal emelkedtek. A társaság megerősítette egész éves EBITDA margin előrejelzését, továbbra is 21% feletti értékre számít, ugyanakkor az organikus növekedésre vonatkozó éves becslést 9%-ra emelte a korábbi 7%-ról. A középtávú eőrejelzéseket nem móosították, a cég a 2025-ös pénzügyi évben továbbra is 5,5-6,0 milliárd eurós árbevételt vár.

Az Evotec (EVT.DE) közzétette előzetes eredményszámait az idei Q1-Q3 időszakra. A társaság közölte, hogy az árbevétel 425-435 millió eurót ért el a fenti időszakban, az EBITDA pedig 68-72 millió euró között alakul. A tavalyi év azonos időszakában a cég 360,4 millió eurós árbevételt és 76,9 millió eurós EBITDA szerinti eredményt ért el.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Symrise (SY1.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply