Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 a 15.550 pontos ellenállást teszteli
● A Moody’s javította a Merck hosszútávú besorolását

Emelkedést mutatnak az európai piacok a hét utolsó kereskedési napján, a hangulatot javították a kissé vegyes német és francia októberi beszerzési menedzser indexek. A francia és az orosz tőzsdemutatók teljesítenek ma a legjobban 1% körüli emelkedéssel, míg a spanyol IBEX 35 (SPA35) lemaradóban van és 0,1%-os mínuszban áll.

A DE30 helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli, amit az augusztusban indult legutóbbi korrekciós szakasz 61,8%-os visszatérési szintje jelöl. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Forrás: xStation5

Ezen kívül, 4 órás intervallumon az 50 periódusos mozgóátlag felfelé keresztezni készül a 200 periódusos mozgóátlagot – ez technikai mintázat “aranykereszt” néven ismert és emelkedésre utaló jelzés, bár sokszor késve jelentkezik. A 61,8%-os visszatérési szint áttörése esetén a bikák megcélozhatják a következő, 78,6%-os visszatérési szintet, amit a szeptember közepén elért csúcspontok is jelölnek.

Vállalati hírek

A Moody’s a korábbi “Baa1” szintről “A3” szintre javította a Merck (MRK.DE) hosszútávú adósbesorolását. Az adósminősítő cég a javuló üzleti kilátásokat és a konzervatív pénzügyi politikát jelölte meg a felminősítés okaként.

Elemzői lépések 

● Az RWE (RWE.DE) részvényeire vonatkozó minősítését “vétel”-re javította a HSBC. A célár 42 euró.
● A Hannover Re (HNR.DE) részvényeire vonatkozó minősítését “tartás”-ra rontotta a Societe Generale. A célár 165 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az RWE (RWE.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply